På gång hos Hallbus Vin

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Livesänt – AW med saffranspizza

4 december, 2020 @ 18:00 - 18:30

Gratis

Dessertvin och saffranspizza till jul! – Vinprovning online

Snart Lucia och dags för saffran på längden och tvären – vad sägs om en läcker saffranspizza, en dessertpizza med saffran i pizzadegen och söta pålägg. Först och främst måste jag säga att inspirationen fick jag av ett inlägg Erik Videgård gjorde på sitt instaflöde i veckan, en saffranspizza som såg gudomlig ut. Av någon anledning så såg inte min saffranspizza lika piffig ut, men god blev den i alla fall. Så, vad dricker man till saffran och mer specifikt en saffranspizza?

Söta vita viner från Sauternes, Frankrike har ofta saffran i doft och smak och i teorin borde ju dessa vara gjorda för varandra, en varm saffranspizza med ett glas väl kyld Sauternes. Sött + sött = kärlek.

Vill ni vara rustade för Luciafirandet med alla saffransbullar och en och annan saffranspizza så föreslår jag att ni köper hem:
Château Baulac Dodijos 2018 (2154), 119 kr (halvflaska)

Är ni sedan sugna på att titta in på vår fredags-AW där vi kommer att prova det här söta vinet samt även prova det tillsammans med en delikat saffranspizza så köp hem en flaska, baka en saffranspizza (receptinspiration längre ner) och häng med på vår livesändning som startar kl 18 i vårt Facebookflöde.

Välkomna!

>> se livesändningen här <<

Saffranspizza:

  • Sätt en grundpizzadeg och lägg till ett pkt saffran, socker och även salt.
  • Baka ut degen och bred på lemon curd, skivade päron och marshmallows (möjligen att jag la på aningen för många…) och grädda som en vanlig pizza. Marshmallowsarna skall smälta och få färg.
  • Ringla chokladsås över innan servering. Vill man så funkar en kula vaniljglass alldeles ypperligt till.

Detaljer

Datum:
4 december, 2020
Tid:
18:00 - 18:30
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , ,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/389119592369968

Arrangör

Hallbus Vin

Välkommen att delta på våra aktiviteter!

There are no upcoming events at this time.