På gång hos Hallbus Vin

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Livesänt – AW Med En Mysig Spanjor

27 november, 2020 @ 18:00 - 18:30

Gratis

Hösten kräva mustiga grytor och murriga rödviner! – Vinprovning online

Nu är det verkligen mörka november och prime time för mustiga grytor som värmer och mättar. Jag tycker det passar med mer rustika smaker under den här årstiden, långkok istället för bbq och då funkar kryddiga, mustiga och mer eller mindre strama viner bra. Det finns ett område i Spanien, Bierzo, nordväst uppe vid Biscayabukten där de gör fantastiska viner på sin lite egna druva, mencia som oftast ger både kryddiga och strama röda viner. Vi tänkte prova ett vin därifrån som kom som nyhet på systembolaget i september, kul med en nyhet och framför allt ett bra vin till höstens värmande comfort food. Om ni vill hänga på och prova samtidigt med oss så köp hem:

Finca Luna Beberide (2528), 149 kr

Vi får ju leva som vi lär så på bordet hos oss serveras en mustig och värmande höstgryta. Det finns mängder med grytrecept, jag gör enklast möjliga, trixet är att ge det tid.

Köp en rejäl bit högrev, tärna och stek bitarna relativt hårt i stekpanna med smör, salt och svartpeppar. Häll över grytbitarna till en gryta och fräs ur stekpannan varje gång och häll över skyn till grytan. När alla bitar är stekta så häll på ytterligare vatten i grytan så det mer än väl täcker grytbitarna. I med hela enbär (typ 5 st) och låt det koka ett par timmar, häll på vatten då och då så det inte kokar torrt. Vid läggdags så sätt på locket och stäng av spisen, låt stå över natten. Under fredagen, låt det småkoka. När det närmar sig ätdags så häll i cognac och portvin/madeira, koka bort vätskan så pass att det blir en kraftig sky, häll i vispgrädde och smaka av. Låt småputtra en stund så det blir krämigt. Köttet skall falla isär av sig självt. Servera med kokt potatis, morötter och brysselkål, gelé – en klassisk grytmiddag.

Vi kör som vanligt vår livesändning kl 18 i vårt facebookflöde och max en halvtimme, tidigare sända provningar ligger kvar där samt finns även upplagda på vår hemsida och på vår youtubekanal.

Välkomna att höstmysa med oss och en myssugen spanjor!

>> se livesändningen här <<

Detaljer

Datum:
27 november, 2020
Tid:
18:00 - 18:30
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/754749371917466

Välkommen att delta på våra aktiviteter!

There are no upcoming events at this time.