På gång hos Hallbus Vin

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Livesänt – AW Med Pinot Noir

11 december, 2020 @ 18:00 - 18:30

Gratis

Pinot noir kan när hon vill! – Vinprovning online

Vi lovade tidigare att vi skulle köra en provning med en riktigt bra, typisk pinot noir från Bourgogne. I vår tidigare provning (26e juni) så hade vi med en billig pinot noir från Bourgogne samt en från USA, dels för att visa druvans egenskaper men också för att jämföra mellan Frankrike och USA vad gäller pinot noir. Vill ni titta på den provningen så hittar ni den här.

Den här gången kommer vi att prova två bourgogner varav den ena är en beställningsvara, det är lönlöst att försöka hitta några bra bourgogner som fått några år på nacken i ordinarie sortiment. Vinerna vi provar är:

  • Jean-Claude Boisset Bourgogne Pinot Noir Les Ursulines, 2018 (78614), 139 kr
  • Beaune Premier Cru Clos de Couchereaux, Louis Jadot. 2014 (74740), 389 kr (beställningsvara)

Vi kör inte provningen förrän 11 december så ni har tid att beställa och hinna få vinet innan dess.

Pinot noir är gjort för allt som hoppar och flyger så jag skulle rekommendera en fredagsanka. Har ni möjlighet att få tag på konfiterad anka (brukar finnas i picardbutiker eller på nätet) så är det det godaste man kan äta till röd bourgogne, konfitera gärna själv potatisar till det (recept här) eller så köper ni en fryst anka och kör den i lergryta eller stekpåse, länge i låg temperatur. Gås är också oslagbart till, svamp likaså. Det finns en del smarrigt att välja på.

Vi kör denna vinprovning online som vanligt vår livesändning kl 18 i vårt facebookflöde och max en halvtimme, tidigare sända provningar ligger kvar där samt finns även upplagda på vår hemsida och på vår youtubekanal.

Hoppas ni hänger på, det blir som vanligt en skön och opretentiös AW med era franska ciceroner och kul viner – välkomna!

>> se livesändningen här <<

Detaljer

Datum:
11 december, 2020
Tid:
18:00 - 18:30
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/378453596740875

Arrangör

Hallbus Vin

Välkommen att delta på våra aktiviteter!

Vin- & matresa till Provence

Upplev Provence/södra Rhônedalen med smakrik mat, varma röda viner och aromatiska vita viner. Vi bor i charmiga Orange och gör turer till småbyar och njuter av mat, vin och provencalska landsbygden. Mer prisvärda viner finns nog inte. Vingårdarna vi besöker ligger i gamla byar i...

Mer information »
8400Kr

Vin- & matresa till Champagne

Vår premiumresa med extra allt, vi bor extra lyxigt och går på michelinkrog – en väldigt prisvärd njutningsresa! Vi bor på både ett personligt, pampigt slott bland vinrankorna och ett litet, charmigt hotell mitt i Epernay, njuter av fantastisk mat och upplever hjärtat av Champagne....

Mer information »
10500Kr

Vin & matresa till Bourgogne

Följ med oss till anrika Bourgogne med härlig mat och fantastiska viner. Vi bor mitt i Bourgognes charmiga lilla vinhuvudstad Beaune. Maten är så fransk den kan bli och då menar vi den smakrika, rustika, goda franska maten.

Mer information »
9400kr

Vin & matresa till Piemonte

Piemonte betyder vid bergets fötter och det stämmer verkligen in på området. Ett fantastiskt landskap med yppiga kullar belamrade med vinrankor inramade av alperna i bakgrunden. Här härskar de eleganta och smakrika Barolo-vinerna gjorda på Nebbiolodruvan. Vi har utforskat området ett flertal gånger och vill...

Mer information »
9100kr