På gång hos Hallbus Vin

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vinkurs online röda viner – Frankrike

5 februari, 2021 @ 18:00 - 18:30

Gratis

Välkomna till en serie onlineprovningar där vi fokuserar på ett vinland/två vinländer i taget och provar viner från deras mest kända områden. Det blir en blandning av vår sköna fredags-AW, vinprovning och lättsam kurs. Som vanligt fokuserar vi på smak, vin samt mat + vin, lite kartor kan vi också lova.

Vi har även med ett referensvin, lite som er livboj, bakgård, ett vin som är med varje gång och som ni alltid kan jämföra med. Vinet vi valt är systembolagets mest sålda rödvin 2019, Tommasi Graticcio Appassionato, finns på halvflaska och skall finnas överallt.

Först ut är Frankrike, fredagen den 5e februari kl 18 och vi kommer att prova viner från områdena Bordeaux, Bourgogne samt Rhônedalen. Det finns massor av fler smarriga områden i Frankrike men för att hålla det på en hanterbar nivå så har vi valt dessa tre. Vi kommer att välja vin på halvflaskor i största möjliga mån, det är naturligtvis helt upp till er om ni hellre vill köpa helflaskor, vi tänkte mer att vi fortfarande är i koronabubblan och det kan vara svårt att samlas fler. Som sagt, helt upp till er så klart, hur ni vill göra 😊

Under varje tillfälle kommer vi även att tipsa om fler viner från områdena vi provar som kan vara mer typiska, antagligen dyrare och förmodligen godare, som ni kan köpa efteråt, när ni fått en känsla för om ni gillar områdets vin. Tanken med provningarna är att visa på karaktäristikan från varje område så ni kan känna efter om det faller er på läppen. Samtidigt berättar vi också om vilken mat/typ av mat/smaker vinet passar till. Sedan är ni rustade för att hitta de viner ni själva gillar och kan para ihop mat/smak med dem också – en bra början i alla fall, eller hur?

Vinerna vi provar den här gången:

  • Referensvin: Italien: Tommasi Graticcio Appassionato 2018 (5354), 58 kr 375 ml
  • Bordeaux, Médoc: Château la Tour de By, 2016 (3083), 89 kr (375 ml)
  • Bourgogne: Bourgogne Rouge, Pinot Noir, 2019 (5475), 69 kr (375 ml)
  • Rhone, Crozes-Hermitage: Delas Les Launes, Crozes-Hermitage, 2018 (2800), 89 kr (375 ml)

Hoppas ni hänger på, det blir en kul och avslappnad stund att stimulera smaklökarna, trimma nosen och hitta nya smaker att uppleva och njuta av.

Mat då? Vinerna består av 2 kraftiga och en lite mer medelfyllig och subtil. Om ni pallar äta 3 rätters med 3 huvudrätter så kör älg till bordeauxvinet, lamm till rhônevinet och anka till bourgognevinet, men kanske att ta i lite…. En färsbiff av varje köttslag? Eller lek med såser, låt en oxfilé eller fläskfilé vara huvudattraktionen och gör en gräddsås med enbär, timjan och svartvinbärgelé/saft. En gräddig svampsås och en örtsås med vitlök, herbes de Provence, olje- och tomatbaserad, låt puttra ett tag så smakerna sätter sig. Så, vilket passar till vilket vin…

>> Länk till provningen på facebook här <<

Välkomna!

Detaljer

Datum:
5 februari, 2021
Tid:
18:00 - 18:30
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/1134835630290187

Arrangör

Hallbus Vin

Välkommen att delta på våra aktiviteter!

There are no upcoming events at this time.