På gång hos Hallbus Vin

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vinkurs online röda viner – Italien

19 februari, 2021 @ 18:00 - 18:30

Gratis

Välkomna till en serie onlineprovningar där vi fokuserar på ett vinland/två vinländer i taget och provar viner från deras mest kända områden. Det blir en blandning av vår sköna fredags-AW, vinprovning och lättsam kurs. Som vanligt fokuserar vi på smak, vin samt mat + vin, lite kartor kan vi också lova.

Vi har även med ett referensvin, lite som er livboj, bakgård, ett vin som är med varje gång och som ni alltid kan jämföra med. Vinet vi valt är systembolagets mest sålda rödvin 2019, Tommasi Graticcio Appassionato, finns på halvflaska och skall finnas överallt.

Då var det dags för Italien, fredagen den 19e februari kl 18, vi kommer att prova viner från områdena Toscana, Piemonte samt Valpolicella. Italien svämmar över av goda, roliga, spännande viner men för att hålla det på en hanterbar nivå så har vi valt dessa tre. Vi försöker att välja vin på halvflaskor i största möjliga mån, det är naturligtvis helt upp till er om ni hellre vill köpa helflaskor, vi tänkte mer att vi fortfarande är i koronabubblan och det kan vara svårt att samlas fler. Som sagt, helt upp till er så klart, hur ni vill göra 😊

Under varje tillfälle kommer vi även att tipsa om fler viner från områdena vi provar som kan vara mer typiska, antagligen dyrare och förmodligen godare, som ni kan köpa efteråt, när ni fått en känsla för om ni gillar områdets vin. Tanken med provningarna är att visa på karaktäristikan från varje område så ni kan känna efter om det faller er på läppen. Samtidigt berättar vi också om vilken mat/typ av mat/smaker vinet passar till. Sedan är ni rustade för att hitta de viner ni själva gillar och kan para ihop mat/smak med dem också – en bra början i alla fall, eller hur?

Vinerna vi provar är dessa:

  • Referensvin: Italien: Tommasi Graticcio Appassionato 2018 (5354), 58 kr 375 ml
  • Toscana, Chianti, Chianti Classico: Brolio, 2018 (2705), 79 kr 375 ml
  • Piemonte, Langhe: Langhe Nebbiolo, Paolo Scavino, 2018 (2368), 99 kr 375 ml
  • Venetien, Valpolicella, Amarone della Valpolicella: Capitel de’Roari Amarone, 2016 (12366), 105 kr 375 ml

Hoppas ni hänger på, det blir en kul och avslappnad stund att stimulera smaklökarna, trimma nosen och hitta nya smaker att uppleva och njuta av.

En mustig fredagspasta till det här värmer gott och gör oss redo för soffans mjuka kuddar och filtar. En tomatbaserad pastasås blir perfekt till både Chiantin och Langhen, de har båda en underliggande syra som tomaten möter bra. Amaronen är ett lite knivigare kort, det är ett sådant fylligt och smakrikt vin att det lätt kväver den mat som serveras till, men gör ni pastasåsen rejält mustig kanske det går, ni får testa helt enkelt. Funkar det inte så är amaronen perfekt att sippa på tillsammans med soffan och filtarna.

>> Länk till provningen på facebook här <<

Välkomna!

Detaljer

Datum:
19 februari, 2021
Tid:
18:00 - 18:30
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/317214123025231

Arrangör

Hallbus Vin

Välkommen att delta på våra aktiviteter!

Vin- & matresa till Provence

Upplev Provence/södra Rhônedalen med smakrik mat, varma röda viner och aromatiska vita viner. Vi bor i charmiga Orange och gör turer till småbyar och njuter av mat, vin och provencalska landsbygden. Mer prisvärda viner finns nog inte. Vingårdarna vi besöker ligger i gamla byar i...

Mer information »
8400Kr

Vin- & matresa till Champagne

Vår premiumresa med extra allt, vi bor extra lyxigt och går på michelinkrog – en väldigt prisvärd njutningsresa! Vi bor på både ett personligt, pampigt slott bland vinrankorna och ett litet, charmigt hotell mitt i Epernay, njuter av fantastisk mat och upplever hjärtat av Champagne....

Mer information »
10500Kr

Vin & matresa till Bourgogne

Följ med oss till anrika Bourgogne med härlig mat och fantastiska viner. Vi bor mitt i Bourgognes charmiga lilla vinhuvudstad Beaune. Maten är så fransk den kan bli och då menar vi den smakrika, rustika, goda franska maten.

Mer information »
9400kr

Vin & matresa till Piemonte

Piemonte betyder vid bergets fötter och det stämmer verkligen in på området. Ett fantastiskt landskap med yppiga kullar belamrade med vinrankor inramade av alperna i bakgrunden. Här härskar de eleganta och smakrika Barolo-vinerna gjorda på Nebbiolodruvan. Vi har utforskat området ett flertal gånger och vill...

Mer information »
9100kr