På gång hos Hallbus Vin

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vinkurs online röda viner – Spanien

12 februari, 2021 @ 18:00 - 18:30

Gratis

Välkomna till en serie onlineprovningar där vi fokuserar på ett vinland/två vinländer i i taget och provar viner från deras mest kända områden. Det blir en blandning av vår sköna fredags-AW, vinprovning och lättsam kurs. Som vanligt fokuserar vi på smak, vin samt mat + vin, lite kartor kan vi också lova.

Vi har även med ett referensvin, lite som er livboj, bakgård, ett vin som är med varje gång och som ni alltid kan jämföra med. Vinet vi valt är systembolagets mest sålda rödvin 2019, Tommasi Graticcio Appassionato, finns på halvflaska och skall finnas överallt.

Spanien, detta underbara vinland, fredagen den 12e februari kl 18, vi kommer att prova viner från områdena Rioja, Ribera del Duero samt Priorat. Det finns otroligt mycket bra vin i Spanien men för att hålla det på en hanterbar nivå så har vi valt dessa tre. Vi försöker att välja vin på halvflaskor i största möjliga mån, det är naturligtvis helt upp till er om ni hellre vill köpa helflaskor, vi tänkte mer att vi fortfarande är i koronabubblan och det kan vara svårt att samlas fler. Som sagt, helt upp till er så klart, hur ni vill göra 😊 Den här gången fanns bara riojan i halvflaska, de andra två är i helflaskor.

Under varje tillfälle kommer vi även att tipsa om fler viner från områdena vi provar som kan vara mer typiska, antagligen dyrare och förmodligen godare, som ni kan köpa efteråt, när ni fått en känsla för om ni gillar områdets vin. Tanken med provningarna är att visa på karaktäristikan från varje område så ni kan känna efter om det faller er på läppen. Samtidigt berättar vi också om vilken mat/typ av mat/smaker vinet passar till. Sedan är ni rustade för att hitta de viner ni själva gillar och kan para ihop mat/smak med dem också – en bra början i alla fall, eller hur?

Vinerna vi provar är dessa:

  • Referensvin: Italien: Tommasi Graticcio Appassionato 2018 (5354), 58 kr (375 ml)
  • Rioja: Marqués de Arienzo Reserva, 2016 (2710), 79 kr (375 ml)
  • Kastilien-León, Ribera del Duero: Ribera 1 One 2018 (3027), 109 kr
  • Katalonien, Priorat: GR-174, 2019 (2770), 169 kr

Hoppas ni hänger på, det blir en kul och avslappnad stund att stimulera smaklökarna, trimma nosen och hitta nya smaker att uppleva och njuta av.

Mat som kan passa till alla 3 viner kan bli lite svårt då 2 av dem är kraftiga och riojan är lite mer mjuk och medelfyllig. Tapas är ju en idé som kan möta hela vinpaletten. Lammlägg som gått i ugnen länge, (>> hallbusvin.se/recept/lammlagg <<), det är oslagbart och väldigt poppis i norra Spanien. Annars blir en mustig gryta bra eller en smakrik köttbit typ entrecôte, T-bone eller ryggbiff med kappa. Klyftpotatis som gått länge i ugnen, minst 1 timme gärna fler.

>> Länk till provningen på facebook här <<

Välkomna!

Detaljer

Datum:
12 februari, 2021
Tid:
18:00 - 18:30
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/741419713442994

Arrangör

Hallbus Vin

Välkommen att delta på våra aktiviteter!

There are no upcoming events at this time.