På gång hos Hallbus Vin

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vinkurs online röda viner – Sydafrika

12 mars, 2021 @ 18:00 - 18:30

Gratis

Välkomna till en serie onlineprovningar där vi fokuserar på ett vinland/två vinländer i taget och provar viner från deras mest kända områden. Det blir en blandning av vår sköna fredags-AW, vinprovning och lättsam kurs. Som vanligt fokuserar vi på smak, vin samt mat + vin, lite kartor kan vi också lova.

Vi har även med ett referensvin, lite som er livboj, bakgård, ett vin som är med varje gång och som ni alltid kan jämföra med. Vinet vi valt är systembolagets mest sålda rödvin 2019, Tommasi Graticcio Appassionato, finns på halvflaska och skall finnas överallt.

Sydafrika, detta mångfacetterade land med helt underbara viner. Fredagen den 12 mars kl 18 grottar vi ner oss i två viner från Western Cape regionen. Sydafrikas viner har en speciell, lite rökig ton, de lärde tvistar fortfarande om var den kommer ifrån, jag nöjer mig med att dofta, smaka och njuta av rökigheten, den ger vinerna sin egenhet och jag gillar egenheter hos viner, rätt trist om alla smakade likadant, eller hur?

Vi försöker att välja vin på halvflaskor i största möjliga mån, det är naturligtvis helt upp till er om ni hellre vill köpa helflaskor, vi tänkte mer att vi fortfarande är i koronabubblan och det kan vara svårt att samlas fler. Som sagt, helt upp till er så klart, hur ni vill göra 😊

Under varje tillfälle kommer vi även att tipsa om fler viner från områdena vi provar som kan vara mer typiska, antagligen dyrare och förmodligen godare, som ni kan köpa efteråt, när ni fått en känsla för om ni gillar områdets vin. Tanken med provningarna är att visa på karaktäristikan från varje område så ni kan känna efter om det faller er på läppen. Samtidigt berättar vi också om vilken mat/typ av mat/smaker vinet passar till. Sedan är ni rustade för att hitta de viner ni själva gillar och kan para ihop mat/smak med dem också – en bra början i alla fall, eller hur?

Vinerna vi provar är dessa:

  • Referensvin: Italien: Tommasi Graticcio Appassionato 2018 (5354), 58 kr (375 ml)
  • Western Cape: Fleur du Cap Essence du Cap Pinotage, 2017 (3108), 49 kr (375 ml)
  • Western Cape, Coastal Region, Swartland: Allesverloren Shiraz, 2017 (29002) 125 kr

Hoppas ni hänger på, det blir en kul och avslappnad stund att stimulera smaklökarna, trimma nosen och hitta nya smaker att uppleva och njuta av.

Sydafrika har oerhört mycket god mat, de grillar ofta utomhus, på stränderna, misstänker att vädret är aningen mer tillåtande än här… Så grillat passar finfint till dessa viner. Vill ni prova en sydafrikansk specialitet som är grymt god och klockren till vinerna så laga till en Bobotie, recept hittar du här: >> hallbusvin.se/recept/bobotie<<

>> Länk till provningen på facebook här <<

Välkomna!

Detaljer

Datum:
12 mars, 2021
Tid:
18:00 - 18:30
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/223317622830215

Arrangör

Hallbus Vin

Välkommen att delta på våra aktiviteter!

There are no upcoming events at this time.