På gång hos Hallbus Vin

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vinprovning med middag Cabernet

24 maj @ 18:30 - 21:30

775kr

Cabernet med middag i vinkällaren hos Harrys i Göteborg tisdag 24 maj

Välkommen på vinprovning med middag hos Harrys i Göteborg – Cabernet-familjen från olika delar av världen.
Cabernet Sauvignon är den mest kända druvan i viner från Bordeaux, där ingår den ofta en blandning med andra druvor som Merlot och Cabernet Franc. I andra delar av världen är också Cabernet Sauvignon känd för att göra de bästa röda vinerna, exempelvis i USA, Sydafrika och Australien. I Loiredalen i Frankrike görs dessutom vin på systern Cabernet Franc.

Vi provar oss igenom 4 röda torra viner; en Cabernet Franc vin från Loire, en Cabernet Sauvignon från Sydafrika, en Cabernet Sauvignon från USA och en Bordeaux gjord på Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc. Samtliga viner ur Systembolagets sortiment och av bra kvalitet.

  • Bourgueil Trinch Cathérine Breton, Loire Frankrike – 179 kr
  • Meerlust Rubicon, Sydafrika – 289 kr
  • Louis M Martini Cabernet Sauvignon, Napa Valley USA – 349 kr
  • Château Tour Sieujean, Bordeaux Frankrike – 299 kr

Därefter blir det påfyllning i glasen och Harrys serverar oss en huvudrätt bestående av bräserad lammshank, örtrostad försommargrönsaker, potatispuré smaksatt med rosmarin och citron samt rödvinssky.

Pris 775 kr per person. Maximalt 16 platser. Vi börjar klockan 18:30 och håller på till cirka 21:30. Adress Östra Larmgatan 16, Göteborg. Vi är en trappa ner i charmiga vinkällaren.

Välkommen!

Detaljer

Datum:
24 maj
Tid:
18:30 - 21:30
Pris:
775kr
Evenemang Kategori:

Arrangör

Hallbus Vin

Välkommen att delta på våra aktiviteter!

Vin- & matresa till Provence

Upplev Provence/södra Rhônedalen med smakrik mat, varma röda viner och aromatiska vita viner. Vi bor i charmiga Orange och gör turer till småbyar och njuter av mat, vin och provencalska landsbygden. Mer prisvärda viner finns nog inte. Vingårdarna vi besöker ligger i gamla byar i...

Mer information »
8400Kr

Vin- & matresa till Champagne

Vår premiumresa med extra allt, vi bor extra lyxigt och går på michelinkrog – en väldigt prisvärd njutningsresa! Vi bor på både ett personligt, pampigt slott bland vinrankorna och ett litet, charmigt hotell mitt i Epernay, njuter av fantastisk mat och upplever hjärtat av Champagne....

Mer information »
10500Kr

Vin & matresa till Bourgogne

Följ med oss till anrika Bourgogne med härlig mat och fantastiska viner. Vi bor mitt i Bourgognes charmiga lilla vinhuvudstad Beaune. Maten är så fransk den kan bli och då menar vi den smakrika, rustika, goda franska maten.

Mer information »
9400kr

Vin & matresa till Piemonte

Piemonte betyder vid bergets fötter och det stämmer verkligen in på området. Ett fantastiskt landskap med yppiga kullar belamrade med vinrankor inramade av alperna i bakgrunden. Här härskar de eleganta och smakrika Barolo-vinerna gjorda på Nebbiolodruvan. Vi har utforskat området ett flertal gånger och vill...

Mer information »
9100kr