På gång hos Hallbus Vin

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fredags-AW med bubbel – del 3 av 3: Champagne

21 maj, 2021 @ 18:00 - 18:30

Gratis

Fredags-AW med bubbel – del 3 av 3: Champagne

Är ni redo för att dyka ner bland bubbel från världens olika hörn? Är champagne verkligen kronan på verket eller finns det bättre eller lika bra bubbel från andra områden? Utan att avslöja för mycket kan jag säga att det finns många olika typer av bubbel att välja mellan, sedan är det upp till var och en att välja sina favoriter. Smaken som baken, ni vet samt att det också beror på väder, vind, sällskap, mat och annat som påverkar våra sinnens upplevelser. Det blir en blandning av vår sköna fredags-AW, vinprovning och lättsam kurs. Som vanligt fokuserar vi på smak, vin samt mat + vin, lite kartor kan vi också lova. Provningen sänds Online med Facebook Live, se länk nedan.

Så, då har vi rört oss runt i bubbelvärlden under två fredagar och nu avslutar vi i pudelns kärna – champagne. Denna mytomspunna bubblande dryck som skall vara kall, torr och gratis. I champagne är det tillåtet att göra vin av primärt tre olika druvor, den gröna chardonnay och de två blå druvorna pinot noir och pinot menuier. Vi provar ett bubbel med alla tre druvorna, ett med bara chardonnay och ett med bara pinot noir. Spännande, eller hur?

Vi har även med ett referensbubbel, lite som er livboj, bakgård, ett vin som är med varje gång och som ni alltid kan jämföra med. Bubblet vi valt är Pol Roger, Brut Réserve, Frankrike, Champagne (7549), 259 kr (375 ml), finns på halvflaska och skall finnas överallt, det ingår i systembolagets fasta sortimentet. Vi valde champagnen Pol Roger dels för att den är ett populärt standardbubbel i Sverige och dels för att det är gjort på alla 3 champagnedruvorna (vi kommer till det på vårt första avsnitt) och är klassisk i sin smak.

Under varje tillfälle kommer vi även att tipsa om fler bubbel från områdena vi provar som kan vara mer typiska, antagligen dyrare och förmodligen godare, som ni kan köpa efteråt, när ni fått en känsla för om ni gillar bubblet/druvan.
Tanken med provningarna är att visa på hur de olika bubblen skiljer sig från varandra så ni kan känna efter vilka som faller er på läppen. Samtidigt berättar vi också om vilken mat/typ av mat/smaker bubblen passar till. Sedan är ni rustade för att hitta de bubbel ni själva gillar och kan para ihop mat/smak med dem också – en bra början i alla fall, eller hur?

Bubblen vi provar den här fredagen är:

  • Referensvin: Pol Roger, Brut Réserve, Frankrike, Champagne (7549), 259 kr (375 ml)
  • André Clouet Grande Réserve, Frankrike, Champagne (7686), 299 kr
  • Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs Collection Vintage, 2014, Frankrike, Champagne (7592), 359 kr

Hoppas ni hänger på, det blir en kul och avslappnad stund att stimulera smaklökarna, trimma nosen och hitta nya smaker att uppleva och njuta av.

Tre olika champagner, tre olika smakuppsättningar. Champagne är en dryck som klarar kraftigare mat än man kan tro. Vi kommer att äta klassisk löjrom med creme fraiche och finhackad gräslök. En gräddig svampsoppa (antagligen trattisar) med hälften grädde, hälften creme fraiche, en bit getost, en skvätt cognac, salt och vitpeppar. Sist men inte minst en blodig köttbit, ryggbiff eller oxfilé (mager köttdetalj) med en klassisk potatisgratäng på enbart potatis, vitlök och grädde, salt och peppar. Crème de la crème middag, eller hur?

>> Länk till provningen på facebook här <<

Välkomna!

Detaljer

Datum:
21 maj, 2021
Tid:
18:00 - 18:30
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/277296810776655/

Plats

Hallbus Vin Facebook
Facebook
Webbplats:
https://www.facebook.com/HallbusVin

Arrangör

Hallbus Vin

Välkommen att delta på våra aktiviteter!

Vin- & matresa till Provence

Upplev Provence/södra Rhônedalen med smakrik mat, varma röda viner och aromatiska vita viner. Vi bor i charmiga Orange och gör turer till småbyar och njuter av mat, vin och provencalska landsbygden. Mer prisvärda viner finns nog inte. Vingårdarna vi besöker ligger i gamla byar i...

Mer information »
8400Kr

Vin- & matresa till Champagne

Vår premiumresa med extra allt, vi bor extra lyxigt och går på michelinkrog – en väldigt prisvärd njutningsresa! Vi bor på både ett personligt, pampigt slott bland vinrankorna och ett litet, charmigt hotell mitt i Epernay, njuter av fantastisk mat och upplever hjärtat av Champagne....

Mer information »
10500Kr

Vin & matresa till Bourgogne

Följ med oss till anrika Bourgogne med härlig mat och fantastiska viner. Vi bor mitt i Bourgognes charmiga lilla vinhuvudstad Beaune. Maten är så fransk den kan bli och då menar vi den smakrika, rustika, goda franska maten.

Mer information »
9400kr

Vin & matresa till Piemonte

Piemonte betyder vid bergets fötter och det stämmer verkligen in på området. Ett fantastiskt landskap med yppiga kullar belamrade med vinrankor inramade av alperna i bakgrunden. Här härskar de eleganta och smakrika Barolo-vinerna gjorda på Nebbiolodruvan. Vi har utforskat området ett flertal gånger och vill...

Mer information »
9100kr