18 dec Klassiska julbordsrätter med nya drycker
Vi har provat lite olika viner till utvalda julbordsrätter och här kommer tips för er som vill dricka något annat än öl till julbordet. Vi skippade dock sillen, sill och snaps hör ihop, inget vin mår bra av att paras med inlagd sill, tycker vi. Vi dukade istället fram kallrökt lax, Janssons frestelse, skinka, köttbullar, prinskorvar, revben och rödkål. Vad gäller viner till julmaten så hanterade två Pinot Gris från Alsace allt riktigt bra och två spanska Riojor var bäst på den röda sidan. Alla dessa fyra vinerna är typiska för sin druva och sitt ursprung så hittar du inte just dessa går de att ersätta. En amerikansk Pinot Noir var också bra till det småvarma, fast där var det lite delade meningar. För en mer detaljerad beskrivning av vinerna samt recept så klicka på länkarna nedan. Alla vinerna finns i Systembolagets ordinarie sortiment.
Läs om vinerna här:
Läs recepten här:
Inga kommentarer