28 jun Bobotie med okrarelish
Bobotie med okrarelish
En riktig klassiker i Sydafrika – Bobotie är en kapmalajrätt lagad med köttfärs som smaksätts med curry och mango chutney. Rött vin från Sydafrika gjort på Pinotage passar så klart extra bra till.
Portioner 4 pers
Ingredienser
- 1 gul lök
- 500 g lamm- eller nötfärs
- 2 msk smör
- 2 tsk salt
- 2 tsk curry
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 1 krm svartpeppar från kvarn
- 1 dl sultanrussin
- 2 msk mango chutney
- 1 ½ dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 3 ägg
- 1 salt
- 1 krm gurkmeja
- 2 msk riven ost
Okrarelish
- 200 g okra eller sockerärter
- ½ gul lök
- 1 msk mild olivolja
- 1 bifftomat
- 1 vitlöksklyfta hackad
- ½ tsk färsk riven ingefära
- 1 tsk honung
- ½ citron finrivet skal
- ½ röd chilifrukt hackad utan kärnor
- 1 msk färska hackade örter till exempel mynta, koriander eller persilja
Inga kommentarer