19 jun Cassoulet
Catarinas version av Cassoulet
Det finns tusentals versioner av Cassoulet och det kan bli så enkelt eller så svårt som kocken vill, men oavsett så är det en smakupplevelse och när man väl smakat Cassoulet glömmer man det aldrig. Här är min version av Cassoulet. Rött vin från Languedoc-Roussillon är det heta tipset till denna rätt.
Portioner 0
Ingredienser
- Torkade vita bönor som blötlagts ett dygn och sedan kokat med vatten lök, boquet garni, salt och peppar tills de mjuknat.
- 2 boudin noir korvar franska blodkorvar
- En bit sidfläsk
- 2 anklår
- 1 finhackad gul lök
- Vitlök efter behag
- 1-2 rågade matskedar tomatpuré
- Olivolja, smör och gärna gås- eller ankfett
- Vatten vitt vin
Instruktioner
- Fräs korven, sidfläsket och anklåren I en ugnsfast gryta, tills de får en stekyta. Ta ur köttet och fräs den finhackade löken mjuk. Rör i tomatpurén och vitlöken och om du vill – en slurk vitt vin. Lägg tillbaka köttet och korvarna samt häll i bönorna, häll på med vatten så att allt täcks. Sätt på locket och låt grytan gå i ugnen några timmar på relativt låg värme 100-150 grader. Kolla då och då så att den inte går torr och bränner. Fyll på med vätska om så behövs. Låt grytan hellre gå för länge än för kort tid i ugnen. Om du vill kan du sedan ta av locket och sätta på grill så att det blir en frasig yta.
Inga kommentarer