05 maj Crème Caramel
Crème Caramel
Recept på Crème Caramel finns i en mängd varianter, alla väldigt goda men med olika svårhetsgrad och antal steg. Det här receptet hittade vi i Allt om Mat, testade och blev fast. Vissa små modifikationer har vi gjort. Oavsett är det ett enkelt och lättgjort recept på Crème Caramel. Enjoy!
Portioner 0
Ingredienser
Till crèmen
- 1 st vaniljstång
- 3 st ägg
- 1 st äggula
- 1 brk kondenserad mjölk (397 g)
- 3 dl standardmjölk
Till karamellsåsen
- 2.5 dl strösocker
- 0.5 dl vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader och ställ in en långpanna med vatten, till vattenbad i ugnen. Dela och skrapa ur vaniljstången. Vispa samman ägg, äggula, kondenserad mjölk, mjölk och vaniljfrön, (sila smeten om du vill). Smält socker och vatten i en stekpanna tills det blir bärnstensfärgat. Värm under tiden formarna i vattenbad. Fördela det smälta sockret/karamellen i de varma formarna. Vänd runt så den täcker bottnen och lite upp på kanterna.Häll upp smeten i formarna och ställ dem i vattenbadet. Täck med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter tills de har stelnat. Ta upp ur vattenbadet, låt svalna och ställ sedan i kylen. Stjälp upp dem på fat vid servering.
Inga kommentarer