14 apr Kyckling i lergryta
Kyckling i lergryta
Kommer ni ihåg runt 80-90-talet så kom lergrytorna – alla skulle laga mat i dem, lägg i alla ingredienser och ställ in i ugnen på låg värme ett par timmar, vips så fick man en gudomlig gryta utan att egentligen pysslat i köket alls. Varför lergrytorna dalade i popularitet vet jag inte, jag har fortsatt att använda min under alla år, senast bakade jag en fantastisk paté i den. Men den här gången tänkte jag fresta med en klassisk kyckling i lergryta – perfekt tillsammans med fylliga vita viner förslagsvis lagom fatade viner på chardonnaydruvan. Använd gärna en glad och lycklig kyckling som fått gå ute och äta bra mat, inte någon broiler som aldrig varit utomhus och bara ätit kraftfoder späckat med antibiotika. Glada djur smakar så oerhört mycket bättre och mer.
Portioner 0
Ingredienser
- En hel glad kyckling
- Några gula lökar, klyftade
- Vitlök efter behag
- Gräslök
- Några skalade morötter
- Brysselkål, för att få en fyllig smak på fonden
- Om ni tycker om rotselleri så lägg i en bit, selleri tar lätt överhanden
- Salt & svartpeppar
Inga kommentarer