29 sep Lobster roll
Lobster roll
Lobster roll är ett kul sätt att variera hummer på med inspiration från det härliga Kaliforniska köket. Den smakrika hummerröran kombinerad med den lilla hettan i maten och det sötaktiga brödet som bryter snyggt mot skaldjurens sälta gör susen. Detta är en "lyxskaldjursburgare". Njut lobster roll till en snyggt ekfatslagrad Chardonnay eller en Chenin Blanc.
Portioner 0
Ingredienser
- Hummer
- Majonnäs
- Crème fraiche
- Dill
- Gul lök
- Fänkål
- Vitlök
- Koriander (om du gillar det)
- Spansk peppar eller chiliflakes
- Salt och svartpeppar
- Sötaktigt bröd
Instruktioner
- Rensa hummern. Rör ihop alla ingredienserna, smaka av med någon het krydda (chiliflakes eller spansk peppar) och sist rör du ner hummerköttet. Den heta kryddan ska inte ta över utan bara kännas svagt i bakgrunden. Värm det sötaktiga brödet kort i ugn eller mikro. Hummern kan kompletteras med eller bytas ut mot krabbkött, insjö-/havskräftor eller räkor. Servera lobster roll med en sallad.
Inga kommentarer