Hemmagjorda pastakuddar (öppen lasagne)

Hemmagjorda pastakuddar (öppen lasagne)

Öppen lasagne
No ratings yet

Hemmagjorda pastakuddar

Hemmagjorda pastakuddar, eller snarare "öppen lasagne" - lasagnen för oss lata, hungriga stackare som vill att det skall gå snabbt och vara gott. Den kan varieras i det oändliga, så länge man har lasagneplattor och något att lägga emellan så är man hemma. Sedan smörjer man den med en smakrik olivolja. Vi brukar göra fyllningen på ricottaost och salvia, men det går som sagt att variera - exempelvis basilika och creme fraiche.
Måltid / Vintyp Förrätt
Kök / Vin Italienskt
Nyckelord Öppen lasagne
Portioner 0

Ingredienser

  • Minst 2 lasagneplattor per person
  • Ricotta
  • Salvia
  • Olivolja (extra god sådan)
  • Salladslök (valfritt)

Instruktioner

  • Koka upp saltat vatten i en rymlig kastrull. Bryt av lasagneplattorna på mitten så de blir någorlunda kvadratiska. Koka i 5-6 minuter (tills de är klara)
  • Hacka färsk salvia och rör ihop med 3 dl ricottaost. Värm röran lite i en kastrull.
  • Ta upp de färdigkokta lasagneplattorna. Lägg en halv lasagneplatta på en tallrik, lägg en klick salvia/ricotta röra i mitten och lägg en halv platta ovanpå. Som förrätt är det lagom med två "pastakuddar" per person.
  • Toppa pastakuddarna med god olivolja, lite hackad salladslök och servera

Anteckning

Till det här passar en vin gjort på druvan nebbiolo som hand i handsken, exempelvis Langhe Nebbiolo Pio Cesare 191 kr nr 7306 på Systembolaget.
Inga kommentarer

Kommentera
Betyg