28 jun Vinkokta musslor
Vinkokta blåmusslor
Det är verkligen busenkelt att tillreda blåmusslor, gott blir det och nyttigt är det! Att det sedan passar alldeles utmärkt till Chablisviner gör ju inte saken sämre.
Portioner 0
Ingredienser
- 1-2 nät blåmusslor
- En halv flaska fatad Chardonnay
- 1 dl vatten Eller ta mer av vinet och skippa vattnet
- 5 dl vispgrädde
- 2-3 rivna solovitlökar
- Gräslök, herbes de provence, basilika utefter tycke och smak
Instruktioner
- Skrubba musslorna och låt dem sedan ligga i kallt vatten med rejält med salt (=havsvattemedan du gör resten av kökssysslorna. Fräs den finhackade schalottenlöken och den rivna vitlöken i rejält med smör. När löken är genomskinlig så häll på vin och vatten. Koka upp rejält och låt våldskoka ngn minut, på så sätt blir vinet mjukare i smaken och såsen blir rundare och godare. Låt puttra lite till och häll så på vispgrädden. Låt fortsätta att puttra tills grädden blivit simmig, häll i örtkryddorna. Fram till nu kan du förbereda. När det är dags att servera så koka upp och häll i musslorna när det kokar, på med locket och låt det koka med locket på, håll koll, när översta musslorna har öppnat sig är det klart. Dra ifrån plattan och låt kastrullen stå med lock några minuter.
Anteckning
Vitlöksbröd:
Riv 4-5 solovitlökar och rör ner i smör, salta. Bred rejält med vitlökssmör på brödskivor, strö på fryst hackad dill och in i ugnen på grill tills bröden fått fin färg. Gör i överflöd för dessa går åt som (vitlöks)smör i solsken...
freddie
Kommenterat 15:12h, 17 juliJättegott
Perla
Kommenterat 11:59h, 30 marsit was so delicious, must buy the goods home asap so I can make it again, besides, it wasn’t just me who liked it to my surprise my 8 year old boy liked it too!