Sancerre Les Pierris

Sancerre Les Pierris

Sancerre Les Pierris
No ratings yet

Sancerre Les Pierris, 189 kr

Druvan sauvignon blanc är lite av en vattendelare. Särskilt när de kommer från Nya Zealand, som har specialiserat sig i att verkligen få fram näst intill överdrivna toner av druvans karaktär. Massor av fläder, krusbär, svartvinbärsblad, buxbom och hankattapink samt en bitande, knastrig syra. Dessa viner har gjort ett segertåg över världen det senaste decenniet. Jag tillhör den delen av befolkningen som tycker att dessa viner blir lite för mycket och även svåra att para ihop med mat, men det är min personliga uppfattning.
Oavsett, så jag blev väldigt glad när jag hittade det här vinet från Sancerre i Frankrike, Les Pierris, som är gjort på sauvignon blanc men inte är lika överdrivet och dessutom fylligare och i min värld mer balanserat och gott.
Doften har typiska druvtoner av fläder och krusbär men även mineral och päron. Redan i doften känner jag en fyllighet och en bra balans som sedan går igen i smaken. Syran finns där men den är inbäddad i fylligheten. Ett riktigt gott vin, finstämt, fylligt och helt otroligt gott ihop med koriander, samt stekt vit fisk.
Längre ner hittar ni ett recept på fiskbullar med koriander, som vi lagade och åt tillsammans med det här vinet, en fantastisk kombination, men håll igen lite på chilin
Måltid / Vintyp Vitt vin
Kök / Vin Franskt vin
Nyckelord Sancerre Les Pierris

Ingredienser

  • sauvigon blanc
  • sancerre
  • frankrike

Anteckning

Systembolaget 2259
Årgång 2020
Fiskbullar med koriander
Inga kommentarer

Kommentera
Betyg