26 okt Svamp och vin
Svamp är vinvänlig mat, passar till de flesta torra viner, mer eller mindre. Vi tänkte presentera och prova två olika vintyper/druvor som passar alldeles extra bra till svamp. Pinot noir för att den vid några års ålder utvecklar underbara svamptoner i sig, tänk doften av svampskog, nyplockad svamp, undervegetation, kan ju knappast bli bättre, eller hur? Fatad chardonnay där toner av nötter, stekt smör, brynt smör finns och möter smörstekt svamp eller gräddig svampsoppa. Två helt olika viner, till och med olika färg. Men båda tar sig an svampen på sitt eget sätt och båda gör det väldigt bra. En spännande provning.
Vill ni hänga på och prova så köp hem nedan viner. De finns i ordinarie sortiment men kan behöva beställas till ditt eget systembolag.
Buena Vista Carneros Chardonnay (6240), 189 kr
Buena Vista Carneros Pinot Noir (6380), 209 kr
Buena Vista Carneros Pinot Noir (6380), 209 kr
Inga kommentarer