23 feb Battle of Bubbles
Ett episkt slag som utkämpades hos Riccardo när bubbel från Italien mötte bubbel från Frankrike. 3 italienska bubbel kämpade mot 3 franska bubbel och utgången var länge oviss! På eventet körde vi en kul tävling där vinnarpriset var en middag för två hos Riccardo. Bra bubbel och underbar genuin italiensk mat i Riccardos mysiga restaurang på Götebergsgatan i Göteborg.
Vi provade 6 mousserande viner, de franska var 2 champagner samt en crémant och de italienska var bland annat ett kul bubbel från Napoli-trakten samt en Franciacorta. Först provade vi vinerna utan mat, sedan blev det påfyllning i glasen och vi serverades en huvudrätt bestående av Robiola ost och Arancini fritti, en delikatess från Sicilien som blev perfekt till bubblorna.
Vinnaren blev vår ”egen” champagne, det prisvärda Ecrin d’Argent Brut från lilla vingården Bression-Moreau i byn Etoges söder om Épernay. Men det var annars väldigt jämnt i tävlingen och alla vinerna var riktigt bra.
Inga kommentarer