Champagne med middag – Special Club hos Brasso

Champagne med middag – Special Club hos Brasso

Special Club Champagne med middag hos Brasso i Göteborg 

Champagneprovning med middag hos nyöppnade Brasso i centrala Göteborg. För att fira nyöppningen blev det så klart Champagne! Vi provade 4 olika Special Club champagner och var i vinkällaren hos charmiga Brasso Brasserie & Grill.

Special Club är unika årgångschampagner. Det är en sammanslutning av ett 30-tal små familjeägda vingårdar. Varje vingårds bästa vin klassificeras som Special Club. Vinerna testas och det är långt ifrån alla årgångar som godkänns som Special Club. Väl godkänt buteljeras det i en flaska unik för Special Club. Även etiketten är samma för alla vingårdar, endast vingårdsnamnet visar vilken vingård som gjort vinet. Här försöker man inte göra en cuvée som smakar likadant varje år utan varje årgång har sin karaktär. Special Club är alltså ett sätt för de mindre vingårdarna att profilera sig. Samtliga Special Club champagner har mycket doft, smak och karaktär.

Vi provade 4 olika Special Club, varav två bubbel från vår favorit Forget-Chemin som också finns i vår vinbutik samt en klassisk ”vanlig” champagne i form av Moët-Chandon Brut Imperial. Det ena bubblet från Forget-Chemin var en Special Club Rosé som är väldigt ovanligt och få producenter som gör. De andra bubblen var ur Systembolagets sortiment.

Vinlistan:

  • Forget-Chemin Special Club Brut Rosé 2014, 450 kr
  • Moët-Chandon Brut Imperial, 479 kr
  • Forget-Chemin Special Club Brut 2010, 409 kr
  • Dumenil Special Club Brut Premier Cru 2012, 635 kr
  • Launois Special Club Brut 2013, 619 kr

Först provade vi vinerna sen blev det mat. I samband med provningen berättade vi mer om Special Club och om Champagne. Självklart blev det påfyllning av champagnerna till maten som var friterad torsk, Skagenröra med avrugakaviar, grillad isbergssallad och picklad gurka. De väldigt tydliga vinnarbubblen blev Forget-Chemin Special Club Brut 2010 och Launois Special Club Brut 2013

<< Brasso >>

Share
Inga kommentarer

Kommentera