Champagne med middag – Special Club hos Brasso

Champagne med middag – Special Club hos Brasso

Special Club Champagne med middag hos Brasso i Göteborg tisdag 11 oktober

Välkommen på champagneprovning med middag hos nyöppnade Brasso i centrala Göteborg tisdag 11 oktober. För att fira nyöppningen blir det så klart Champagne! Vi provar 4-5 olika Special Club champagner och är i vinkällaren hos charmiga Brasso Brasserie & Grill.

Special Club är unika årgångschampagner. Det är en sammanslutning av ett 30-tal små familjeägda vingårdar. Varje vingårds bästa vin klassificeras som Special Club. Vinerna testas och det är långt ifrån alla årgångar som godkänns som Special Club. Väl godkänt buteljeras det i en flaska unik för Special Club. Även etiketten är samma för alla vingårdar, endast vingårdsnamnet visar vilken vingård som gjort vinet. Här försöker man inte göra en cuvée som smakar likadant varje år utan varje årgång har sin karaktär. Special Club är alltså ett sätt för de mindre vingårdarna att profilera sig. Samtliga Special Club champagner har mycket doft, smak och karaktär.

Vi kommer att prova 4-5 olika Special Club, varav två bubbel från vår favorit Forget-Chemin som också finns i vår vinbutik. Det ena bubblet från dem är en Special Club Rosé som är väldigt ovanligt och få producenter som gör. De andra bubblen är ur Systembolagets sortiment.

Kvällens viner:

  • Forget-Chemin Special Club Brut Rosé 2014, 459 kr
  • Forget-Chemin Special Club Brut 2015, 399 kr
  • Marc Hebrart Special Club Brut Premier Cru 2014, 625 kr
  • Dumenil Special Club Brut Premier Cru 2012, 635 kr
  • Eventuellt en Special Club till

 

Först provar vi vinerna sen blir det mat. I samband med provningen berättar vi mer om Special Club och om Champagne. Självklart blir det påfyllning av champagnerna till maten som blir friterad torsk, Skagenröra med avrugakaviar, grillad isbergssallad och picklad gurka.

Pris 925 kr per person. 14 platser. Vi börjar klockan 18:30 och håller på till cirka 21:30. Adress Östra Larmgatan 16, Göteborg.

Välkommen!

Hallbus Vin
Era guider bland vinvärldens snåriga rankor!

<< Anmäl dig här >>

<< Brasso >>

Share
Inga kommentarer

Kommentera