Vinprovning Piemonte och tryffel

Vinprovning Piemonte och tryffel

Piemonte och tryffel 1 december 2021. 

Välkomna på vinprovning med middag hos Riccardo Cibo e Vino i Göteborg. Vi provar 5 olika viner och därefter äter vi en härlig pasta med svart tryffel. Bland annat provar vi två olika Barolos. Onsdag 1 december klockan 18:30 – ca 21:30. Pris 725 kr per person. 20 platser. Adress Götabergsgatan 20.

Piemonte i norra Italien är tryffelområdet framför alla och i oktober/november är det högsäsong för tryffel – både vit och svart. Röda viner gjorda på druvan Nebbiolo dominerar och byn Barolo är kungen i området. Viner på Nebbiolo-druvan passar dessutom perfekt till tryffel! Men i Piemonte görs viner på andra druvor också och vi vill särskilt lyfta fram röda viner gjorda på druvan Barbera samt vita viner på Arnais.

Vi börjar med att prova en Roero Arnais som aperitif och vi berättar om Piemonte, om dess mat, geografi och hur det är att resa i området. Därefter provar vi 4 röda viner, samtliga från producenten Camerano som vi också besöker på våra resor; Barbera d’Alba 2016, Langhe Nebbiolo 2017, Barolo Cannubi San Lorenzo 2013 samt Barolo Terlo 2013. Därefter blir det påfyllning i glasen och vi serveras pasta med tryffel. Välkommen!

<< Boka plats här >>

<<riccardo.one >>

Share
Inga kommentarer

Kommentera