Vinprovning Piemonte och tryffel

Vinprovning Piemonte och tryffel

Piemonte och tryffel hos Riccardo Cibo e Vino i Göteborg. 

Vinprovning med middag hos Riccardo Cibo e Vino i Göteborg. Vi provade 5 olika viner och därefter åt vi en härlig pasta med svart tryffel. Bland annat provade vi två olika Barolos.

Piemonte i norra Italien är tryffelområdet framför alla – både för vit och svart. Röda viner gjorda på druvan Nebbiolo dominerar och byn Barolo är kungen i området. Viner på Nebbiolo-druvan passar dessutom perfekt till tryffel! Men i Piemonte görs viner på andra druvor också och vi vill särskilt lyfta fram röda viner gjorda på druvan Barbera samt vita viner på Arnais.

Vi började med att prova en Roero Arnais som aperitif till det fick vi en förrätt bestående av bruschetta med kronärtskocka – bra kombination till Arnais! Vi berättade om Piemonte, om dess mat, geografi och hur det är att resa i området. Därefter provade vi 4 röda viner, samtliga från producenten Camerano som vi också besöker på våra resor och vars viner finns i vår vinbutik; Barbera d’Alba 2016, Langhe Nebbiolo 2017, Barolo Cannubi San Lorenzo 2013 samt Barolo Terlo 2013. Därefter blev det påfyllning i glasen och vi serverades pasta med svart tryffel – härligt god rätt och som gjort för vinerna.

<<riccardo.one >>

Share
Inga kommentarer

Kommentera