Vinprovning med middag – okända italienska pärlor hos Riccardo

Vinprovning med middag – okända italienska pärlor hos Riccardo

Okända italienska pärlor med italienska tapas hos Riccardo Cibo e Vino i Göteborg tisdag 6 december  

Välkommen på vinprovning med middag hos Riccardo Cibo e Vino i Göteborg tisdag 6 december. Vi kommer att prova främst röda viner från för oss svenskar lite mer okända italienska vinområden som Ligurien, Valle d’Aosta och Marche. Passa på att utforska dessa okända pärlor!

Viner från Venetien (Valpoliciella), Piemonte och Toscana dominerar utbudet av italienska viner i Sverige. Samtidigt görs vin runtom hela Italien och vi vill visa på vilka pärlor det finns. Dessutom gör man mer och mer vin på lokala druvor som nästan har fallit i glömska, men duktiga vinmakare visar att man kan göra spännande kvalitetsviner av dessa druvor. Samtliga viner vi provar ikväll är från Riccardos väl utvalda vinkällare. Vi provar ett vitt vin och fyra röda viner. Det vita vinet är från Piemonte och görs på druvan Nascetta. De röda vinerna är

  • La Source – Torrette Superiore, druva Petit Rouge mfl, från Valle d’Aosta
  • Luigi Giusti – druva Lacrima di Morro d’Alba, från Marche
  • Danila Pisano – druva Rossese di Dolceacqua, från Ligurien
  • Marabino – Rosso di Contrada, druva Nero d’Avola, från Sicilien

Vi går igenom de olika druvorna och vinområdena samt provar vinerna tillsammans. Därefter blir det påfyllning i glasen och Riccardo serverar oss en antal olika mättande italienska tapas-rätter. Bland annat serveras rökt salami från Trentino, varm linssallad med lardo, italienska ostar med torkad frukt, croissant med gorgonzola, mascarpone och vinkokta päron.

Pris 800 kr per person. 18 platser. Vi börjar klockan 18:30 och håller på till cirka 21:30. Adress Götabergsgatan 20, Göteborg.
Välkommen!

Hallbus Vin
Era guider bland vinvärldens snåriga rankor!

<< Anmäl dig här >>

<<Riccardo Cibo e Vino >>

Share
Inga kommentarer

Kommentera