Vinprovning med middag – Tema Toscana hos Riccardo

Vinprovning med middag – Tema Toscana hos Riccardo

Toscanas röda viner med middag hos Riccardo Cibo e Vino i Göteborg onsdag 5 oktober 

Välkommen på vinprovning med middag hos Riccardo Cibo e Vino i Göteborg onsdag 5 oktober. Vi kommer att prova röda viner från  Toscanas två bästa vinområden – Brunello di Montalcino och Chianti Classico.

Sangiovese är druvan som dominerar de röda vinerna från Toscana. Chianti är kanske de viner vi främst tänker på när det gäller röda viner från Toscana, finfina viner men det finns fler områden att upptäcka. De mest prestigefyllda vinerna från området är Brunello di Montalcino, också de gjorda på druvan sangiovese. Det är ganska stor skillnad i karaktär på dessa två vintyper vilket gör det spännande att prova vinerna samtidigt.

Vi kommer att prova 4 olika röda viner från Toscana; två olika Chianti Classico från samma producent (varav det ena vinet är en Riserva) samt två olika Brunello di Montalcino. De två Chianti Classico-vinerna är från vår favoritvingård (I Sodi) som vi alltid besöker på våra resor i området och som också finns i vår vinbutik. De två Brunellovinerna kommer från Systembolagets sortiment. Det ena vinet kommer från Marchesi Antinori, en av de mest kända producenterna i Toscana och det andra från Val di Suga, en mycket bra och prisvärd producent.

Kvällens viner:

  • I Sodi Chianti Classico 179 kr
  • I Sodi Chianti Classico Riserva 239 kr
  • Brunello di Montalcino, Val di Suga 259 kr
  • Brunello di Montalcino, Pian delle Vigne, Marchesi Antinori 489 kr

Vi går igenom de olika vinstilarna i området och hur de olika vinerna görs, hur det är att resa i området inklusive mängder av resetips. Därefter blir det påfyllning i glasen och Riccardo serverar oss en tvårätters middag av antipasti bestående av crostone toscano (toscansk variant på bruschetta), ost och salami följt av tagliatelle med vildsvinsragu. Som vegetariskt alternativ erbjuder Riccardo antipasti bestående av italienska ostar följt av risotto med champinjoner.

Pris 750 kr per person. 18 platser. Vi börjar klockan 18:30 och håller på till cirka 21:30. Adress Götabergsgatan 20, Göteborg.
Välkommen!

Hallbus Vin
Era guider bland vinvärldens snåriga rankor!

<< Anmäl dig här >>

<<Riccardo Cibo e Vino >>

Share
Inga kommentarer

Kommentera