Champagne

Frankrike

Champagne

10500Kr per person

En riktig njutnings- och gourmetresa i Champagne där vi bor på både ett häftigt slott och ett charmigt hotell, njuter av fantastisk mat samt upplever kärnan av Champagne. Vi lägger minst lika mycket tid på mat som på vin på resan.

På Hallbus Vin- och matresa till Champagne bor vi på slott, njuter av god mat och besöker en stor och fyra spännande vingårdar med smakrika och karaktärsfulla champagner. Vi bor först en natt på ett mysigt franskt slott och sedan två nätter på ett charmigt mindre hotell i Champagnes främsta vinby Épernay. Vingårdarna är noga utvalda utifrån de resor vi gjort under årens lopp. Vi besöker det klassiska Champagnehuset Mercier i Épernay, där vi upplever en intressant rundtur som avslutas med en avsmakning av deras ypperliga champagner. Vi besöker också fyra mindre vingårdar, Gaston Chiquet, Damien-Hugot, Bression-Moreau och Forget-Chemin. Alla gör väldigt bra och prisvärda champagner i egna personliga stilar, två av dem gör dessutom Special Club Champagne. Vi får också möjligheten att utforska Reims på egen hand med sin magnifika katedral och charmiga bistron/brasserier. På varje vingård vi besöker kan du tryggt inhandla de champagner du vill då vi ordnar laglig, prisvärd hemtransport till Sverige. 1 middag och två luncher ingår. Vi hämtar och lämnar på Paris flygplats (Charles de Gaulle). Det går också bra att resa ner på egen hand och ansluta antingen på flygplatsen eller i Épernay. På varje vingård vi besöker kan du tryggt inhandla vin de viner du vill ha då vi ordnar laglig, prisvärd hemtransport till Sverige. Resan omfattas av resegaranti.

 • Destination
 • Start
  Torsdag 7 maj 2020
 • Samlingsplats
  Paris Charles de Gaulle flygplatsen
 • Slut
  Söndag 10 maj 2020
 • Ingår
  Boende med frukost
  Buss på plats
  Flygplatstransfer
  Luncher/ middagar med vin
  Personlig guidning
  Vinprovningar
 • Ingår ej
  Enkelrum
  Flyg
1
Torsdag 
Samling på Paris flygplats (Charles de Gaulle) vid 11 tiden på torsdagen. Avresa till Champagne. Vinprovning på mindre vingård i Ludes som bla gör Special Club champagne. Incheckning på Chateau d'Etoges i byn Etoges. Egen tid på slottet och därefter gemensam middag på slottet.
2
Fredag
Utcheckning och vinprovning på mindre vingård i byn Dizy. Gemensam gourmet-långlunch på restaurang ute på landsbygden. Därefter guidning och vinprovning på anrika champagnehuset Mercier i Épernay. Incheckning på hotell Jean Möet i centrala Épernay. Épernay på egen hand på kvällen.
3
Lördag
Besök i Reims och gemensam lunch på restaurang i centrala Reims. Sedan vinprovning på mindre vingård i byn Etoges. Épernay på egen hand på kvällen.
4
Söndag
Utcheckning, sedan guidning och vinprovning på en mindre vingård i Épernay. Avresa till Paris flygplats (Charles de Gaulle). Vi ankommer flygplatsen ca kl 14 på söndagen.

Reseinformation, bokning och resevillkor

 
 • Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras.
 • Anmälningsavgift på 30% av resans pris betalas i samband med bokningsbekräftelse. Resterande belopp betalas en månad före avresa (faktureras senare).
 • Pris för resan är 10500 kr per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg på 3000 kr tillkommer.
 • I priset ingår 3 hotellnätter inklusive frukost, 1 långlunch och 2 middagar inklusive vin av bra kvalité, buss på plats, transfer till och från flygplatsen, reseledning och vinguidning samt minst 4 vingårdsbesök med vinprovningar. Samtliga måltider som ingår består av minst 3-rätter (ofta fler).
 • Avbeställningsskydd tillhandahålls exempelvis via ERV (Europeiska Försäkringar). Du kan beställa ERV avbeställningsskydd genom Hallbus Vin, så ordnar vi allt det praktiska åt er. Premien är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas före en första delbetalning av resan görs. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
 • Resan omfattas av resegaranti, vilket innebär att Hallbus Vin ställer ut en bankgaranti på belopp beslutat av Kammarkollegiet.
 • Om du har matallergier så vänligen meddela oss.
 • Du måste vara över 18 år för att deltaga om ej målsman är med på resan.
 • Maximalt antal deltagare är 14. Minimalt antal deltagare är 10, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan alternativt höja priset i samråd med de som anmält sig på resan.
 • Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen. För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, se länk ”resevillkor” nedan (ändringarna är markerade).