Vita sommarviner med middag i Göteborg

Vita sommarviner med middag i Göteborg

Vita sommarviner med trerätters middag i Göteborg

En kul och smakrik njutningsupplevelse! Det finns så mycket goda vita viner och på den här provningen fick deltagarna smaka ett axplock av de bästa, kombinerat med mat så klart. Vi provade 6 olika viner som passade finfint till sommarens alla tillfällen, grillen, studenten eller skaldjuren i solnedgången. Alla viner av bra kvalitet ett tillfälle att upptäcka nya favoriter!

Vi provade krispig sauvignon blanc som man kan ha ha som aperitif eller väl kylt snackevin i solen, en riesling eller silvaner till skaldjuren eller vårens primörer, en viognier som klarar många av studentens rätter på buffébordet allt från rökt lax till västerbottenostpajen, en ekfatslagrad chardonnay till alla sommarens kolgrillade fiskar, grillade portabellosvampar och en chablis med sina musselskalstoner till vårens och sommarens vinkokta blåmusslor.

Vinerna vi provade:

  • Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre, JM Brocard, 449 kr
  • Pouilly Fumé (Sauvignon Blanc), Chateau Favray, 219 kr
  • Saint Clair Hawke’s Bay Viognier, 159 kr
  • Würzburger Stein Silvaner Erste Lage, Juliusspital, 209 kr
  • Newton Johnson Family Wineyards Chardonnay, 299 kr
  • Till dessert: Chateau Baulac Dodijos (Sauternes), halvflaska 139 kr

Först provade vi vinerna och sen blev det påfyllning i glasen och vi avnjöt en trerätters middag lagad av duktiga kocken Björn Tagesson. Till förrätt åt vi gräddig musselsoppa med ugnsbakad ostbaguette, huvudrätt var pocherad torskfilé med grillade sommargrönsaker och aiolo och dessert var jordgubbs- och passionsfruktspavlova.

Vi var hos Provianten vid Lilla Bommen i Göteborg (Lilla Bommens torg 2).

Share
Inga kommentarer

Kommentera