Mal gäddfilén i köttkvarn. Lägg över färsen i en matberedare och ställ den med övriga ingredienser i kylen 30 minuter. Det är viktigt att allt är kallt.
Laga Mornaysåsen medan färsen kyls. Mornaysås är egentligen en klassisk bechamelsås som i slutet reds ytterligare med äggulor (se recept nedan).
Salta färsen och kör in saltet på högsta hastighet i matberedaren. Tillsätt ägg och vitor lite i sänder. Häll till sist sakta i grädden i en tunn stråle, fortfarande med högsta hastighet på. Krydda med peppar och lite nyriven muskot. Sätt på ugnen på 225 grader.
Stäng av matberedaren och forma små avlånga ägg av färsen med hjälp av två våta skedar, typ 5-7 cm långa. Sjud sakta i saltat vatten. Ta en stor kastrull, större än du tror, så går det lättare.
Lägg de kokta quenellerna i en eldfast form, slå över såsen, pudra med Parmesanost och gratinera i ugn 225° tills ytan blivit vackert gyllene.
Servera gärna med pressad potatis. Riv lite färsk muskot över också så får du lite färg på rätten – eller kanske servera gröna ärtor till. Huvudsaken är quenellerna och den pressade potatisen, resten är upp till dig och din fantasi! Smaklig spis.