En pizza går ju som bekant att variera utefter vad man är sugen på för tillfället och så länge man inte skall göra en vit pizza (utan tomatsås) så tycker jag att en välgjord, smakrik tomatsås är en viktig grund. Tomatsåsen bör gärna puttra ett tag så att smakerna sätter sig.
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Keyword Pizza, Tomatsås
Ingredienser
Pizzadeg, finns många bra färdiggjorda om du inte vill baka själv
Tomatsås
5stSolovitlökar, ung en halv dl riven vitlök
1/2mskTorkade chiliflagor
Rapsolja
1brkMutti hackade tomater eller körsbärstomater
1dlTomatpuré
1dlKryddigt, rött vin, inget surt vin
1mskTorkad oregano
Salt och peppar, smaka av
Inspiration till toppings
Alltid rejält med riven ost på tomatsåsen, gärna typ Gouda, riv själv så vet du vad du får
Alltid mozarella överst som topping
Gul, skivad lök ger fin fyllighet och sötma
Salsiccia, gärna med fänkål, ger jättefin smak tillsammans med lök och ostarna
Vad vore livet utan ost? Lägg på getost eller mögelost eller frossa i alla ostar du kan tänka på. Använder du bara ost är tomatsåsen viktig, ger krydda och fyllighet
Knäck ett par ägg på pizzan samt lägg på bacon
...osv osv osv....
Instruktioner
Häll rapsoljan i en bra gryta och fräs den rivna vitlöken tillsammans med chilin, men låt inte vitlöken få färg.
Häll i Muttitomaterna, kryddiga rödvinet, tomatpurén, oreganon och smaka av med salt och peppar. Låt stå och puttra ett tag. När du inte kan vänta längre så börja montera dina egna monsterpizzor med tomatsåsen underst och mozzarellan överst och allt du önskar där emellan. Grädda på varmluft+undervärme 200 grader tills det ser bra ut, ungefär 20 minuter, alla ugnar är ju olika.