Börja med att lägga fisken i saltvatten, minst 30 min, gör den lättrimmad och fastare i konsistensen och ger en fin sälta. Smaka av vattnet, tänk en kallsup på hallandskusten.
Fräs den hackade fänkålen, löken och vitlöken i smör eller olja, låt den bli genomskinlig, inte brynt. Häll i vinet så det får fräsa rejält ett tag, det tar bort den sura syrligheten. Sedan i med vatten och fiskfonden och i med det rivna citronskalet och citronsaften. Låt koka ihop och sila bort skröfset. Häll såsbasen i kastrullen och häll i grädden och crème fraichen. Smaka nu av med fiskfond och citron. Fond för fylligheten, citron för ryggrad men det skall inte bli näbbigt, det är en fyllig citronsås inte en sur bitsk surtant. Känns det för bitigt så prova med några korn strösocker. Låt stå på 2an och hålla sig varmt och sjuda lite.
Ånga fisken försiktigt. Jag brukar lägga den i en ånginsats i en kastull med lock, sätta på full rulle på spisen tills vattnet kokar, då stänger jag av och låter fisken gå klart. Locket kvar på så att ångan är kvar. "Look - no cook"
Smält smör och/eller olja i en stekpanna och lägg ner alla baljväxter och låt fräsa, riv över citronskal och några droppar av fiskfonden samt salt och låt fräsa och bli varmt, genomstekt men inte sladdrigt.
Servera fisk och bajlväxter med massor av sås samt duka med kniv, gaffel och lilla såsskeden.