Börja med att lägga gelatinbladen i blöt, 2-3 i två olika skålar med kallt vatten.
Vispa grädden lagom tjock och sockra med florsocker, lite beroende på hur söta dina hallon är, det behövs mer socker än man tror. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och lös upp i lite hett vatten. rör först ner gelatinet sedan ett paket av de tinade hallonen, rör försiktigt så att hallonen inte går sönder mer än nödvändigt. Lägg upp i portionsskålar och ställ in i kylskåpet så det stelnar.
Mixa det andra hallonpaketet, tillsätt lite vatten om det blir för tjockt. Passera genom en sil så hallonkärnorna försvinner. Smaka av och tillsätt socker efter behag. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och lös upp i lite hett vatten. Häll ner i hallonpurén, rör om och häll försiktigt ovanpå den nu stelnade hallon/grädderöran. In i kylen igen.
Garnera med valfria godsaker. Servera gärna med ett sött vin gjort på muskatdruvan.