Enkelt recept hur man kan göra aubergine lite roligare. De krossade tomaterna ger en fyllighet i smaken. Här lade vi röran på brynta brödskivor men röran funkar även fint som pastasås.
Måltid Förrätt
Kök Internationellt
Keyword Aubergineröra
Ingredienser
0,5staubergine
2stsolovitlökar
1stbanancharlottenlök
2mskfinkrossad tomat
4skivorlevainbröd eller liknande
rapsolja till stekning
olivolja, smakrik sådan
Instruktioner
Skiva aubergine och salta, låt vara i ca 20 min, skölj av saltet
Hacka lök och vitlök och fräs i pannan i rapsolja
Skär aubergine i mindre delar, fräs tilsammans med lökarna
Tillsätt krossad tomat och låt fräsa ihop
Salta och svartpeppra efter behov
Stek brödskivorna i olivolja tills de fått fin färg
Montera och servera
Anteckning
Till detta passar ett friskt vin med skaplig syra. Gärna italiensk Roero Arneis eller sydfransk vitt Rhònevin.Vintips Roero Arneis