Anledningen till att vi lagade chimichurri var att vi provade ett gäng argentinska, röda viner och det genomgående utlåtandet var att fruktigheten sällan var långt borta, det är i och för sig en smaksak om man uppskattar fruktighet eller ej. Många av vinerna kan lätt uppfattas kletiga efter ett tag å andra sidan, just de fruktiga vinerna fungerade väldigt bra till den lite heta chimichurrin, så det finns verkligen ett vin till varje maträtt, gäller bara att hitta vilka som passar ihop. Chimichurrirecept finns lika många i Argentina som vi i Sverige har kötbullerecept, här kommer en variant, het av chili och lite syrlig av citronsaft.
Till chimichurrin serverade vi rejäla skivor entrecôte samt en grönsallad med kallpressad, nötig rapsolja, lite vit balsamvinäger, salt och peppar. Köttet spelar den dominerande rollen i måltiden, snyggt uppbackat av chimichurrin, jättegott.
Måltid Tillbehör
Kök Argentinskt
Keyword Chimichurri
Ingredienser
1tsk salt
1krm socker
2½dlolivolja
1hel pressad citron, saft och rivet skal
1-2solovitlökar, rivna
1-2röd spansk peppar inkl kärnorna, hackad
1orange paprika, hackad
2klippta salladslökar eller 10 cm purjolök hackad
Ett rejält knippe storbladig persilja, hackad
En kruka färsk dragon, hackad
Svartpeppar efter behag
Instruktioner
Rör ihop alla ingredienser och smaka av. Blir det för surt, ta i lite mer socker. Låt gärna röran stå en stund innan servering så smakerna kommer fram.