Börja med att göra såsen. Jag använde 150 g smör, creme fraiche och grädde, vardera, det räckte till 3 personer. Bryn smöret i en bra kastrull, när det doftar nötigt och karamelligt samt fått fin färg så dra av från värmen och häll i grädde och creme fraichen, vispa och värm upp, låt sedan stå på underhållsvärme medan du gör fiskbullarna
Jo, just det, värm färska eller frysta gröna ärtor samt sätt igång potatisen.
Dela fisken i mindre bitar och kör i matberedare med knivar, låt den gå ett tag så köttet blir riktigt finfördelat, knäck i ägget och låt gå någon minut till sedan i med grädden och låt gå minst några minuter. Jag kryddade sist, efter att jag lagt över färsen i en bunke, smakade av så att jag fick tillräckligt med salt i färsen och så muskoten, pyttelite.
Smält rejält med smör i gjutjärnspanna och klicka i färsen eller forma med två skedar, rel hög värme men inte så de bränns, bullarna skall få fin färg på båda sidor men också hinna bli klara utan att brännas.
Pressa potatisen om du vill. Servera fiskbullarna med ärtorna, potatisen och alldeles för mycket sås. Pressa några droppar citronsaft över hela härligheten. Bland. Det. Godaste. Som. Finns.