Fler och fler icke-kräftiga saker tar sig in på våra svenska kräftskivor, exempelvis härligt goda röror att doppa kräftorna i men också att ha på bröd. Den korianderdominerade asiatiska röran är en perfekt kompanjon till Viognierdruvan och också till kräftorna. Kul med en asiatisk touch som bryter lite i den svenska augustinatten. Röran med bland annat kapris var vansinnigt god, men passade inte helt 100% till vin, tyvärr. Den var inte illa, men godare kombinationer finns, den blir perfekt till öl och snaps! De två andra mer klassiska rörorna, romsåsen samt västerbottenoströran, bör vara givna till kräftskivan! Här nedan är så recepten på fyra väldigt goda röror, att använd till kräftor, till skaldjur i övrigt eller som en härlig röra till en picknick med bröd och en flaska rosé i solen.
Måltid Tillbehör
Kök Skaldjur
Keyword Skaldjursröra
Servings 0
Ingredienser
Asiatisk röra
Juice från 1 pressad lime
Chili exempelvis spansk pepparefter behag, finhacka
Korianderjag använde både 1 kruka färsk koriander samt en halv burk ”hackad burkkoriander”
2dlCrème Fraiche
Vitlökefter behag, riven eller pressad
Ingefärastor som en tumme, riven
Salt
Romsås (recept från Allt om Mat)
1rödlök
2ägghårdkokta
1dlmajonnäs
1dlgräddfil
2mskdillhackad
1brkishavsromeller röd stenbitsrom
1krmsvartpepparnymald
Dillmajonnäs med citron, ägg och kapris (recept från Allt om Mat)
3msksöt senap
0,5citronfinrivet skal och saft
2dlmajonnäs
2dlcrème fraiche
0,5dldillhackad
2ägghårdkokta
0,5dlkapris
Västerbottenostkräm (från Allt om Mat)
3dlcrème fraiche
1mskmajonnäs
2dlvästerbottenostriven
2krmsalt
1krmsvartpepparnymald
Instruktioner
Tillagning: Blanda samman samtliga ingredienser och ställ kallt till servering
Tillagning: Skala och hacka rödlök och ägg. Blanda majonnäs med gräddfil. Rör i lök, ägg, dill och rom. Smaka av med nymald svartpeppar
Tillagning: Rör ihop socker, senap och citron. Blanda det med majonnäs, gräddfil och dill. Skala och hacka äggen. Blanda försiktigt ner dem tillsammans med kaprisen.
Tillagning: Blanda samman samtliga ingredienser och ställ kallt till servering