Mandelpäron är något min mamma alltid pratat om som en av hennes favoritefterrätter som mormor gjorde men jag är inte helt säker på om jag har smakat den hos mormor eller bara hos mamma. Oavsett är det en härlig efterrätt som är sådär härligt finstämd, gedigen och mormorig. Enkel att göra är den också. Förgyll nästa söndagsmiddag men den här lilla pärlan!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Keyword Efterrätt, Mandelpäron
Servings 0
Ingredienser
1-2brkKonserverade päron
2-4stÄgg
ca 1dlGrädde
Strösocker
Vaniljpulver, kanel, kardemumma
Flagad mandel
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Öppna päronburken/arna, spara vätskan, lägg päronhalvorna i en ugnsfast form, brevid varandra, tätt.
Knäck äggen i en bunke och häll på päronvätskan, vispa ihop. Tänk omelettsmet så inte för mycket vätska. Smaka av, den skall vara söt, det är en efterrätt. Tillsätt strösocker så den blir som du vill ha den. Smaksätt med vanilj. Om du vill kan du även smaksätta med kanel, kardemumma eller någon annan krydda, varför inte zestade citronskal?
Häll äggsmeten över päronhalvorna och strö över flagad mandel efter behag. In i mitten av ugnen, håll koll, när den börjar få färg och smeten satt sig är det klart. Servera varm med kall vispad grädde.