Ibland blir det bara så där håll-käften-gott och i det här fallet även väldigt fräscht och vackert. Blev blodapelsininspirerad av morgontv men hittade så klart inga utan det fick duga med vanliga apelsiner. Men tänk er färgsymfonin om jag hade fått tag på blodröda apelsiner.Vad är det då, konstverket? Jo, i ordning underifrån, strimlad savoykål, strimlad purjo, smulad fetaost, (blod)apelsinbitar, apelsin- och citronskalzest, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Så.Grymt.Gott.Vi hade lättrimmad, ångad torskrygg samt gräddfräst purjo och vitkål till, fantastisk kombo!Kronan på verket var en vit Bourgogne, Pouilly-Fuissé Les Crays av Famille Paquet som hanterade smakpaletten perfekt
Måltid Sallad
Kök Internationellt
Keyword Fetaost, Kyckling med apelsinsås, Savoykål
Servings 0
Ingredienser
Savoykål, strimlad
Purjolök, strimlad
Fetaost, smulad
(Blod)apelsin, skalad, i små bitar
Apelsinskal, strimlar/zestat
Citronskal strimlat/zestat
Citron, pressad
Olivolja
Salt & peppar
Instruktioner
OK, kanske inte Sveriges svåraste recept...I ordning, underst på tallriken/uppläggningsfatet, strimlad savoykål, strimlad purjo, smulad fetaost, (blod)apelsinbitar, apelsin- och citronskalzest, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Voilà