Börja med att blanda ihop såsen så den får stå och dra. Rör ihop turkisk yoghurt med pressad vitlök och klippt gräslök, smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra medan du ger dig på köttet, med våld.
Enklast är om du använder en hammare som är gjord för att banka ut kött, om du inte har någon går det bra med en vanlig (noga tvättad) hammare eller något annat verktyg som bankar ut saker med tyngd. Banka ut köttet riktigt tunt.
Knäck ägget (eller 2 st, beror på hur många schnitzlar du planerar att göra) och rör det med en gaffel. Häll upp mjöl och ströbröd på varsin tallrik eller form. Salta och peppra köttet, vänd det sedan först i mjölet, sedan i äggröran och sist i ströbrödet.
Ångakoka de gröna sojabönorna, de skall vara al dente. Blanda de varma bönorna med pressad vitlök, fint skivad charlottenlök, zestat citronskal och häll över en smakrik olivolja. Låt stå och dra tills köttet är färdigstekt.
Hetta upp rejält med olja och smör i en stekpanna, lägg i 1-2 panerade köttbitar, lite beroende på storlek så klart. Stek på kraftig värme så paneringen får färg, men bränn inte.
Servera schnitzlarna med bönorna och yoghurtröran samt en klyfta citron. Glöm inte att garnera schnitzlarna med en skiva citron med skalet kvar, en ansjovisfilé samt ett gäng kapris.