En verkligt busenkel asiatisk sallad som man svänger ihop på nolltid och egentligen så går den nog att variera i oändlighet. Grunderna i det här receptet är smakrikt kött, mycket chili och färsk koriander samt algnudlar, men som sagt, whatever makes you happy borde funka här =)
Måltid Förrätt, Huvudrätt
Kök asiatiskt
Keyword Asiatisk sallad
Servings 0
Ingredienser
Smakrikt, välhängt kött, entrecote, strimlat i lillfingerstora bitar
Algnudlar eller risnudlar
Fastare grönsallad som romansallad, strimlad
Salladslök eller purjo, strimlad
Papaya/mango, gärna lite omogen, strimlad
Morot, fint strimlad
Rädisa, fint strimlad
Färsk koriander, grovt hackad, kilovis om så behagar
Färsk chili, efter behag, hackad
Dressing, Jennie Walldéns recept
2stLime, saft och rivet skal
2mskFisksås
2mskStrösocker
1klyftaVitlök, riven
1mskJapansk soya
1mskIngefära, riven
1stRöd chilifrukt
Instruktioner
Gör dressingen först, blanda alla ingredienser i en skål och rör tills sockret löst sig. Låt stå och dra tills salladen är klar
Tillred nudlarna efter instruktion
Blanda och lägg upp nudlar underst och alla grönisar ovanpå, på ett stort fat eller portionsvis på flera fat.
Fräs köttet i olja (och chili(flakes) efter behag om ni vill) i en rejält het panna eller wok. Personligen vill jag bara ha en stekyta men det gör ni som ni vill.
Fördela köttet över nudelsalladen, häll gärna över stekskyn också. Ringla över dressingen, ju mer desto bättre i min värld, men igen, ni bestämmer själva hettan på salladen. På med massor mer koriander, om ni så vill. Servera, ät, grimasera, njut, svettas, growla, ta om och le lite lätt löjligt.