Asiatisk sallad

Asiatisk sallad

Asiatisk sallad
5 from 1 vote

Asiatisk sallad

En verkligt busenkel asiatisk sallad som man svänger ihop på nolltid och egentligen så går den nog att variera i oändlighet. Grunderna i det här receptet är smakrikt kött, mycket chili och färsk koriander samt algnudlar, men som sagt, whatever makes you happy borde funka här =)
Måltid / Vintyp Förrätt, Huvudrätt
Kök / Vin asiatiskt
Nyckelord Asiatisk sallad

Ingredienser

  • Smakrikt, välhängt kött, entrecote, strimlat i lillfingerstora bitar
  • Algnudlar eller risnudlar
  • Fastare grönsallad som romansallad, strimlad
  • Salladslök eller purjo, strimlad
  • Papaya/mango, gärna lite omogen, strimlad
  • Morot, fint strimlad
  • Rädisa, fint strimlad
  • Färsk koriander, grovt hackad, kilovis om så behagar
  • Färsk chili, efter behag, hackad

Dressing, Jennie Walldéns recept

  • 2 st Lime, saft och rivet skal
  • 2 msk Fisksås
  • 2 msk Strösocker
  • 1 klyfta Vitlök, riven
  • 1 msk Japansk soya
  • 1 msk Ingefära, riven
  • 1 st Röd chilifrukt

Instruktioner

  • Gör dressingen först, blanda alla ingredienser i en skål och rör tills sockret löst sig. Låt stå och dra tills salladen är klar
  • Tillred nudlarna efter instruktion
  • Blanda och lägg upp nudlar underst och alla grönisar ovanpå, på ett stort fat eller portionsvis på flera fat.
  • Fräs köttet i olja (och chili(flakes) efter behag om ni vill) i en rejält het panna eller wok. Personligen vill jag bara ha en stekyta men det gör ni som ni vill.
  • Fördela köttet över nudelsalladen, häll gärna över stekskyn också. Ringla över dressingen, ju mer desto bättre i min värld, men igen, ni bestämmer själva hettan på salladen. På med massor mer koriander, om ni så vill. Servera, ät, grimasera, njut, svettas, growla, ta om och le lite lätt löjligt.

Anteckning

Bästa vinet till den här rätten är ett vitt, torrt vin gjort på druvan gewürtztraminer, här hittar ni en höjdare: https://hallbusvin.se/produkt/lada-wurzburger-stein-gewurztraminer
Inga kommentarer

Kommentera
Betyg