Blanda chiliflakes, sichuanpeppar, mandolinad eller riven ingefära, salt med rapsolja, gärna i en platspåse. Lägg i kycklinglåren och förslut påsen. Massera runt marinaden så den kommer åt överallt. In i kylen, vänd då och då. Låt ligga över natten eller i alla fall några timmar.
Lägg kycklingen och marinaden i en wokpanna och fräs på rätt hög temperatur så kycklingen får färg och sichuanpepparen blir "poppad". Lägg i de hela chilisarna så att de blir nästan friterade. Poppandet och friterandet gör chilin och sichuanpepparen mildare i smaken. Dra sedan ner värmen, klutta i ostronsås (fyllighet och sötma), risvinäger (syra), ljus soya (salt och umami) och låt det stå och puttra ett tag medan du ger dig på grönsakerna.
Rosta jordnötterna i en torr het panna så de får lite färg, häll i rapsolja och ytterligare sichuanpeppar, den skall poppas även här. Sedan i med skivad salladslök samt broccolibuketter och finskivad broccolistam. Fräs till önskad konsistens, jag föredrar krispighet kvar i grönsakerna.
Smaka och se om det behövs mer sötma, syra eller sälta i chiliröran. Servera med möjlighet att strö mer jordnötter över. Njut!