Go Back
Crème Caramel
Skriv ut

Crème Caramel

Recept på Crème Caramel finns i en mängd varianter, alla väldigt goda men med olika svårhetsgrad och antal steg. Det här receptet hittade vi i Allt om Mat, testade och blev fast. Vissa små modifikationer har vi gjort. Oavsett är det ett enkelt och lättgjort recept på Crème Caramel. Enjoy!
Måltid Dessert
Kök Franskt
Keyword Crème Caramel

Ingredienser

Till crèmen

  • 1 st vaniljstång
  • 3 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1 brk kondenserad mjölk (397 g)
  • 3 dl standardmjölk

Till karamellsåsen

  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader och ställ in en långpanna med vatten, till vattenbad i ugnen.
    Dela och skrapa ur vaniljstången. Vispa samman ägg, äggula, kondenserad mjölk, mjölk och vaniljfrön, (sila smeten om du vill).
    Smält socker och vatten i en stekpanna tills det blir bärnstensfärgat. Värm under tiden formarna i vattenbad. Fördela det smälta sockret/karamellen i de varma formarna. Vänd runt så den täcker bottnen och lite upp på kanterna.
    Häll upp smeten i formarna och ställ dem i vattenbadet. Täck med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter tills de har stelnat. Ta upp ur vattenbadet, låt svalna och ställ sedan i kylen. Stjälp upp dem på fat vid servering.