Crème Caramel

Crème Caramel

Crème Caramel
No ratings yet

Crème Caramel

Recept på Crème Caramel finns i en mängd varianter, alla väldigt goda men med olika svårhetsgrad och antal steg. Det här receptet hittade vi i Allt om Mat, testade och blev fast. Vissa små modifikationer har vi gjort. Oavsett är det ett enkelt och lättgjort recept på Crème Caramel. Enjoy!
Måltid / Vintyp Dessert
Kök / Vin Franskt
Nyckelord Crème Caramel

Ingredienser

Till crèmen

  • 1 st vaniljstång
  • 3 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1 brk kondenserad mjölk (397 g)
  • 3 dl standardmjölk

Till karamellsåsen

  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader och ställ in en långpanna med vatten, till vattenbad i ugnen.
    Dela och skrapa ur vaniljstången. Vispa samman ägg, äggula, kondenserad mjölk, mjölk och vaniljfrön, (sila smeten om du vill).
    Smält socker och vatten i en stekpanna tills det blir bärnstensfärgat. Värm under tiden formarna i vattenbad. Fördela det smälta sockret/karamellen i de varma formarna. Vänd runt så den täcker bottnen och lite upp på kanterna.
    Häll upp smeten i formarna och ställ dem i vattenbadet. Täck med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter tills de har stelnat. Ta upp ur vattenbadet, låt svalna och ställ sedan i kylen. Stjälp upp dem på fat vid servering.
Inga kommentarer

Kommentera
Betyg