Ett recept på revben eller kamben som smälter i munnen och efterlämnar en behaglig smak av lite hetta och lite sötma. Har ni sett de gamla (Disney?) tecknade filmerna när någon badar bland pirayor och det bubblar till i vattnet, 2 sekunder senare kommer ett renätet skelett upp? Precis så är det med de här revbenen, försvinner i ett nafs på julbordet, ingen hinner se när de försvinner, vi ser bara benbitarna, rengnagda...
Måltid Julmat
Kök Svenskt
Keyword Revbensspjäll
Ingredienser
Kamben eller revben efter behag
Röd spansk peppar, efter behag
Färsk riven ingefära, minst 2 tumstora bitar
1stApelsin
Honung
Salt och peppar
Instruktioner
Lägg köttet i en stor stekpåse och riv över ingefäran, klipp ner den spanska pepparen i tunna skivor, pressa halva apelsinen över och skiva den andra halvan tunt och täck köttet. Salta och peppra samt ringla över honung. Stäng stekpåsen och lägg den i en ungsfast form och in i ugnen på 100 grader, gärna ett dygn (stäng av ugnen under natten) men minst 8 timmar i alla fall. Servera i en form/skål där även skyn får plats i botten.