Revben

Revben

Revbensspjäll chili apelsin

Revbensspjäll

Ett recept på revben eller kamben som smälter i munnen och efterlämnar en behaglig smak av lite hetta och lite sötma. Har ni sett de gamla (Disney?) tecknade filmerna när någon badar bland pirayor och det bubblar till i vattnet, 2 sekunder senare kommer ett renätet skelett upp? Precis så är det med de här revbenen, försvinner i ett nafs på julbordet, ingen hinner se när de försvinner, vi ser bara benbitarna, rengnagda...
Måltid / Vintyp Julmat
Kök / Vin Svenskt
Nyckelord Revbensspjäll

Ingredienser

  • Kamben eller revben efter behag
  • Röd spansk peppar, efter behag
  • Färsk riven ingefära, minst 2 tumstora bitar
  • 1 st Apelsin
  • Honung
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Lägg köttet i en stor stekpåse och riv över ingefäran, klipp ner den spanska pepparen i tunna skivor, pressa halva apelsinen över och skiva den andra halvan tunt och täck köttet. Salta och peppra samt ringla över honung. Stäng stekpåsen och lägg den i en ungsfast form och in i ugnen på 100 grader, gärna ett dygn (stäng av ugnen under natten) men minst 8 timmar i alla fall. Servera i en form/skål där även skyn får plats i botten.
Inga kommentarer

Kommentera