Börja med att skölja och sedan koka potatisen, oskalad. Jag brukar ånga potatisen, smaken stannar kvar bättre då.
Smält smör i en stekpanna (som du har lock till), när smöret tystnat och börjar bli gyllene så lägg i fisken med köttsidan nedåt, hög värme på pannan men passa så att smöret inte bränner. Fisken skall få en yta, vänd sedan på fisken så skinnet är nedåt, salta och peppra medan temperaturen kommer upp igen. Häll på ca 1 dl vatten så det fräser och ångar, på med locket och dra av pannan från värmen, låt stå, lyft inte på locket - look no cook...
Häll grädden i en tjockbottnad kastrull, i med hackad koriander, fisksås samt hälften av limejuicen. Låt koka upp och sedan småputtra lite. Smaka av, fisksås ger fyllighet och sälta, limejuicen syra, känn balansen. Kanske att salt behövs ändå. Blir det för syrligt så i med pyttelite sötma exv strösocker eller honung. Blir det för jolmigt så smaka av med med limejuice och höj syran.
Så till den färdigkokta potatisen. Mosa den med skal och allt tillsammans med oförskämda mängder smör. Börja lite lugnare med grädden, så att det inte blir för rinnigt. Salt behövs och antagligen ännu mer smör...
Lyft upp fisken och lägg på tallrikar. Ta bort skinnet om du vill, servera med potatis- (förlåt, smör)stompet och koriandersåsen. Enjoy!