Busenkel förrätt som är vansinnigt god. Ursprungligt recept från Allt om Mat, modifierat av Hallbus Vin
Måltid Förrätt
Kök Vegetarisk
Keyword Toast med sojabönor
Servings 0
Ingredienser
2centimetertjocka skivor av surdegsbröd per person
1paket frysta gröna sojabönor
1mskrivet citronskal
Vitlök
Olivoljasmakrik sådan
Grovriven lagrad Prästosteller annan smakrik ost
Salt och peppar
Instruktioner
Dränk brödskivorna lagom i olivolja på båda sidor och lägg på ungsfast form. In i ugnen på 200 grader, när bröden börjar få färg så håll ett öga på dem, det går snabbt från frasigt till bränt. Ta ut bröden när de är lagom frasiga. Brukar ta ungefär 10-15 minuter. Hacka de tinade gröna soyabönorna (enklast med en potatisstomper). Skala och pressa en i 1-2 vitlöksklyftor. Tillsätt citronskal, 2 msk olivolja, salt och peppar. Gnid en vitlöksklyfta mot de rostade brödskivorna. Toppa bröden med bönröran och strö över den rivna osten. Servera genast.
Bönröran smakar mycket av citron och vitlök och då passar ett vin med hög syra, förslagsvis en Riesling eller en Chenin Blanc. Båda druvorna har en pigg syra och citrustonerna i rieslingen passar perfekt med citronen i röran.