Toast med sojabönor

Toast med sojabönor

 

No ratings yet

Toast med sojabönor

Busenkel förrätt som är vansinnigt god. Ursprungligt recept från Allt om Mat, modifierat av Hallbus Vin
Måltid / Vintyp Förrätt
Kök / Vin Vegetarisk
Nyckelord Toast med sojabönor

Ingredienser

  • 2 centimetertjocka skivor av surdegsbröd per person
  • 1 paket frysta gröna sojabönor
  • 1 msk rivet citronskal
  • Vitlök
  • Olivolja smakrik sådan
  • Grovriven lagrad Prästost eller annan smakrik ost
  • Salt och peppar

Instruktioner

Dränk brödskivorna lagom i olivolja på båda sidor och lägg på ungsfast form. In i ugnen på 200 grader, när bröden börjar få färg så håll ett öga på dem, det går snabbt från frasigt till bränt. Ta ut bröden när de är lagom frasiga. Brukar ta ungefär 10-15 minuter. Hacka de tinade gröna soyabönorna (enklast med en potatisstomper). Skala och pressa en i 1-2 vitlöksklyftor. Tillsätt citronskal, 2 msk olivolja, salt och peppar. Gnid en vitlöksklyfta mot de rostade brödskivorna. Toppa bröden med bönröran och strö över den rivna osten. Servera genast.

    Bönröran smakar mycket av citron och vitlök och då passar ett vin med hög syra, förslagsvis en Riesling eller en Chenin Blanc. Båda druvorna har en pigg syra och citrustonerna i rieslingen passar perfekt med citronen i röran.

      Share
      Inga kommentarer

      Kommentera
      Betyg