28 jun Gräddig grön soppa
Gräddig grön soppa
Testa den här soppan tillsammans med mousserande vin – en riktig kanonkombination! Gröna våriga soppor passar perfekt nu och härliga mousserande viner är som gjorda för att möta solen och värmen nu när den kommer. Den här soppan har en sötaktig och fyllig bas av gröna ärtor och ryggrad av vitt vin samt mjukheten av grädde. Brytningen kommer med varmrökt lax och (massor av) färskriven pepparrot. Enkel att göra är den också och som sagt – perfekt kompanjon till mousserande viner.
Portioner 4 pers
Ingredienser
- 2 banancharlottenlökar, hackade
- 2-4 msk smör
- 1-2 dl vispgrädde
- 1-2 dl vitt vin rejält syrarikt vin, lägg i en eller 2 sockerbitar om det blir för skarpt
- 2 hönsbuljongtärningar
- 1 liter vatten
- 1 kg gröna ärter frysta
- salt
- vitpeppar
Till serveringen:
- Varmrökt lax i bitar
- Finhackad färsk dill
- Mycket färskriven pepparrot
Inga kommentarer