Om oss

Vad vi gör

Vin, kunskap och glädje. Vår filosofi: Vin är kul och socialt, vin njuts bäst tillsammans med mat och trevligt sällskap – det finns få rätt och fel. Du och dina smaklökar bestämmer. Drick, smaka och njut. Välkommen att följa med på våra vinupplevelser!

Vi erbjuder vinupplevelser för dig som är nyfiken på vin, mat, smak och njutning samt vill lära dig mer om vinets underbara värld. Vi lägger mycket fokus på vin, men i princip lika mycket på mat och vinkombination. Enkelt och lättsamt samt att inga förkunskaper krävs, alla kan uppleva och njuta.

 

Vi brukar gå ut med ett vintips i veckan, oftast kopplat till något ätbart. Vårt månatliga nyhetsbrev går mer på djupet och går in på vinprovningar vi gjort, när vår vinbutik är öppen, om kommande vinupplevelser som vinresor, vinprovningar och kurser. Vår blogg behandlar allt som har med våra sinnen att göra, främst sinnenas njutning.

 

Vi håller även vinprovningar online, vi kör tillräckligt ofta torsdagar/fredagar kl 19 via vårt facebookflöde. Tema varierar, även antal viner vi provar och om det är mat/smak med eller ej. Det kan vara en enkel provning av vårt vintips eller en jämförande provning av 3 olika viner. Vi håller på i 20-30 minuter. Målet är att ha en skön, opretentiös AW. Evenemanget är helt gratis, helt utan några kunskapskrav och ligger kvar i vårt facebookflöde, vår youtubekanal och här på vår hemsida. Det finns alltid möjlighet att titta på filmerna efteråt.

 

…och vi vill så gärna dela med oss av de fantastiska pärlor vi har upptäckt under årens lopp, när vi kuskat runt i världens vinområden. Vi brukar göra 5-6 vinresor per år, oftast två resor i april/maj och 3-4 resor i september/oktober, lite beroende på efterfrågan. Vi är aldrig fler än 16 deltagare på våra resor, det blir mer personligt och genuint då, samt att vi kan besöka alla våra små restauranger och småskaliga vinbönder utan att trängas. Vi har även återkommande grupper som reser med oss, där vi tillsammans arbetar ut reseprogram.

Vin och mat är vår stora passion i livet. Vi (Catarina och Henrik) driver Hallbus Vin med stort engagemang, grundat i vår kärlek till mat, vin, smak och sinnenas njutning.Vi som driver Hallbus Vin har njutit av vinets värld sedan mitten av 90-talet och har besökt merparten av världens vinområden. Vi har mer än 25 års erfarenhet av att hålla i vinkurser och vinprovningar samt av att utveckla koncept för vinupplevelser. Vi började arrangera vinresor 2013 och har nu gjort drygt 40 resor sedan starten.

Vi håller till i Onsala i Halland. Du når oss på tel 076-1086544 eller info@hallbusvin.se. Välkommen att höra av dig till oss!

Våra vinbönder

Relationen med våra olika vinbönder har oftast startat med att vi rest runt och stannat till och provat viner där vi tycker det sett fint ut, eller har läst om vinbonden eller vinerna och blivit nyfikna. Det är små, familjeägda vingårdar med stor stolthet i sina viner, personliga och kunniga vinbönder och så klart, grymt bra viner. Det är alltid lika prestigelöst och kul att ha fortlöpande kontakt, att åka ner och träffa dem men framför allt att ha med en grupp och dela med oss av dessa pärlor.
Laurent Bression, vinmakare och ägare hos Champagne Bression-Moreau i byn Etoges

Laurent Bression

Champagne Bression-Moreau

Laurent Juilliot

Laurent Juilliot

Domaine Michel Juillot i Bourgogne

Michel D R

Michel Digioia

Domaine Digioia-Royer i Bourgogne

Forget-Chemin

Thierry Forget

Champagne Forget-Chemin

garbelle

Jean-Charles Gambini

Domaine de Garbelle i Provence

Melina Montine

Melina Montillet

Domaine de Montine i södra Rhône

bressy masson

Marie-France Masson

Domaine Bressy-Masson i Södra Rhône

Bürgerspital Franken

Robert MacGregor

Weingut Bürgerspital Franken

Piaguier

Sophie Autran

Domaine de Piaugier i Södra Rhône

Damien Hugot

Damien Hugot

Champagne Damien Hugot