02 apr Ceasarsallad
Catarinas Ceasarsallad
Vad är mer förknippat med sommaren än sallad, lätt och krispigt, perfekt som picknickmat. Pricken över iet är en väl kyld, bra rosé till men låt oss börja med själva salladen.
Portioner 4 pers
Ingredienser
Marinad till kycklingfiléerna – marinera gärna dagen innan
- 6-8 kycklingfiléer gärna majskycklingar och kolla så att de haft ett bra liv
- 1 dl balsamvinäger om du vill ha filéerna vita så ta vit balsamvinäger
- 1 pressad citron
- 1 dl rapsolja inte kallpressad utan vanlig
- Salt och peppar
Krutonger
- 4-8 skivor vitt dagsgammalt bröd
- ½-1 dl rapsolja
- Från 1 klyfta till en hel stor solovitlök eller mer helt beroende på hur vitlökstokiga ni är
Sallad
- 500 g färska haricots vertes sockerärtor eller brytbönor
- 2 rödlökar minst
- 2-3 krukor romansallad
- 1 medelstor påse babyspenat
Dressing – kronan på verket!
- 5-10 sardellfiléer igen, beroende på er smak så kan dessa bli ännu fler
- 1 msk fransk senap typ gul Dijonsenap
- 3 äggulor
- 1 solovitlök om ni vill, men minst 2 klyftor
- 1 msk worcestersås
- 1 msk vitvinsvinäger
- 4 msk pressad citron
- 2 dl olivolja
- 2 dl fint riven Parmesanost riv själv!
- 2-4 msk mjölk till för att späda ut om den blir för tjock
- Salt och peppar men ta det lugnt med saltet innan ni smakat av, sardellerna ÄR salta!
Instruktioner
Gör så här:
Börja med att marinera kycklingfiléerna, gärna dagen innan så smakerna verkligen tränger in. Blanda balsamvinäger, citron, olivolja, salt och svartpeppar i en bunke. Lägg i kycklingfiléerna och låt stå minimum 30 min men som sagt gärna längre.
- Skär brödet i tärningar och rosta dem i rapsolja i en stekpanna, de ska få fin gyllenbrun färg. Pressa i vitlöken mot slutet och ställ åt sidan.
Inga kommentarer